Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondtam a próbaidő alatt,...

Felmondtam a próbaidő alatt, szerintetek jól tettem?

Figyelt kérdés

Tudom, utólag már teljesen mindegy, mégis rengeteget gondolkozom az egészen.

2 közgáz diplomám van bsc+msc, egy cégnél voltam 3 évet gyakornok, de mivel nem volt náluk üres pozi, nekem viszont lejárt az érvényes diákom így kénytelen voltam új munkahelyet keresni, mivel gyakornok már nem maradhattam és nem is akartam már az lenni, hiszen úgy éreztem ideje új kihívások elé nézni.

Szóval 2-3 hét intenzív interjuzás és keresgélés után megtaláltam álmaim munkahelyét *ekkor még ezt gondoltam*. Nagyon tetszett a pozi, sok volt benne a tanulási-fejlődési lehetőség. A fizu nem volt valami combos, Budapest, bruttó 550 ami nettóban nekem 365 volt, hiszen betöltöttem a 25-öt. Igazából én elégedett voltam a fizetésemmel, bár igaz néhány ismerősömet nettó 400-450 között vették fel valahova, azért még mindig 100x szerencsésebbnek éreztem magam, mint néhány pedagógus ismerősöm aki teljes állasban nettó 197 ezres fizetési papírt lengetett meg a szemem előtt.

Szóval nem a fizetés miatt mondtam fel, engem egyáltalán nem zavart, hogy nem fognak az ölembe hullani a milliók most rögtön azonnal. Az én hitem az, hogy előbb gyakorlatban kell megállni helyet és bizonyítani, ha pedig már tényleg jó vagyok akkor majd annyit kérek amennyit akarok (max másik cégnél).

Elnézést a felesleges felvázolásért, kicsit hosszúra sikeredett. Szóval egy szó mint 100, a főnököm miatt mondtam fel. Már az első 2 hétben is megfigyeltem, hogy borzasztóan toxikus személyisége van, random bele köt mindenkibe, folyamatosan azt magyarázta, hogy kik azok akiket kirúgna ha ő lenne a főnöke, mindenkiben csak a rosszat látta és soha semmi nem volt elég jó neki. Én próbáltam mindent úgy csinálni, hogy legalább rajtam ne találjon fogást, de sajnos sikerült.

Olyan esetek történtek, hogy összeveszett valakivel a társosztályon aztán a feszültségét rajtam vezette le stb. Volt, hogy nekem esett, mert egy feladatot nem csináltam meg amire megkért, holott a feladatot megcsináltam és el is küldtem neki. Persze amikor megtalálta az e-mailjei között akkor elnézést se kért volna. Aztán ezek szépen mindennaposakká váltak…a munkatársak nyugtattak persze, hogy ne vegyem magamra..hát mondom dehogy veszem magamra nem követtem el semmi rosszat, de attól még marhára szarul esik, hogy támadnak.

Napokon keresztül gombóccal a torkomban mentem be dolgozni. Sokszor a wc-n sírtam el magam. Végül 9 hétig bírtam. Felmondtam, mert már nem éreztem magam sem embernek sem rongydarabnak sem semminek.

Most itt vagyok, keresnem kellene munkát, de lelkileg annyira megviseltnek érzem magam, hogy egyelőre képtelen vagyok rá. Az előző helyemen se volt egy egyszerű eset főnököm, de legalább ha nagyritkán leszidott (ez egyszer fordult elő) akkor azt tényleg okkal tette, nem pedig azért mert a nyuszikán volt sapka vagy nem volt sapka.

Van aki azt mondja tűrnöm kellett volna még, mert jobb lett volna mint munka nélkül tengődni, de őszintén…szerintem a pszichiátrián kötöttem volna ki ha még egy pár hetet maradok.

2023. aug. 5. 15:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Van, akinek kevésbé számít ez, van, akinek jobban. Én például biztos szintén felmondtam volna. Nem arról van szó, hogy tudom-e kezelni és elég erős vagyok-e, hogy ne sírjam el magam napközben, hanem hogy akarom-e ezt magamnak. Én tudom, hogy nem.

Természetesen nem minden munkahely és minden főnök ilyen, szerencsére én elég pozitív példát láttam ahhoz, hogy elvárásaim legyenek. Az a tapasztalatom, hogy bizonyos szektorokban gyakoribb a hülye főnök és feszült légkör, mint máshol, de ez nem indok arra, hogy olyan környezetben töltsd a mindennapjaid, ami leszív.

2023. aug. 6. 09:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Én tavaly augusztusban kb. ugyanebben a helyzetben voltam, azt leszámítva, hogy nekem nem a főnököm volt ilyen, hanem az, aki betanított. Nekem "muszáj" volt kibírnom, mert előtte már voltam 2x pár hetet munkanélkülin, és már csak 1-2 hetem lett volna, amíg kapom a munkanélküli járadékot, a tartalékaimat pedig nagyon nem szerettem volna felélni.

Utánam jöttek még többen is, és tartottuk egymásban a lelket, ezáltal egy jó csapat szerveződött, meg aztán home office-ba is mehettünk, így azóta már nem foglalkozunk a "mentorunkkal", nem is feltétlen kell hozzászólnunk. Teljesen egyedül viszont nem bírtam volna ki én sem. Szerintem, ha megtehetted, hogy felmondasz, jól tetted. Ettől csak jobb munkahelyed lehet.

2023. aug. 6. 17:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, 10 év meló után is lehet ilyen helyzetbe kerülni. Én szűk 1 évig bírtam a jelenlegi főnököm igaz csak az utóbbi 3 hónapban gurult el a gyógyszere, legalábbis velem kapcsolatban. Maximum a megfigyelő- és védekezőképességed javul az évek előrehaladtával, pl. végigjárod egy ilyen esetben a "hivatali utat", beszélsz a főnök-főnökevel, a hr-rel stb. De annyira nem ér egy ilyen kör se hogy teljesen taccsra vágjanak és munkakeresésre se legyen idődm Jól tetted, amit tettél, egy jótanács, hogy ne tagadd le, ne szegyelld, hogy a toxikus főnök miatt váltottál. Sok helyen éppen hogy értékelik a bátor kiállást.
2023. aug. 7. 13:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Így kell ezt!
2023. aug. 8. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel baj. Én is jöttem már el egyik pillanatról a másikra toxikus környezet, aljas kollégák miatt. Felálltam délelőtt, amikor már a bő fél bagázs belém állt ilyen-olyan módon, hogy akkor köszöntem, minden jót. Aznap kiállították a papírjaimat, vissza sem néztem. Annyit nem ér egy ilyen hely.
2023. szept. 14. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!