Állásinterjún bruttót vagy nettóról érdemes beszélni?
Kérdező!
Az a baj, hogy ebben a szegmensben mindenki tesz a másikra:
Téged munkavállalóként nem a bruttó érdekel, mert nagy ívben lesz@rod, hogy mibe kerülsz még a munkáltatónak, nem a bruttóból fizeted a számláidat....
Téged az érdekel, hogy megéri - e neked a meló, ezt pedig a nettó mutatja.
A munkáltató pont fordítva van vele: Őt pont nem érdekli, hogy te mennyiből döglessz éhen.
Neki az a szempont, hogy mennyit kell az államnak csengetnie utánad, ha felvesz.
Ez pedig a bruttó. Más kérdés, hogy a bruttó béreden felül neki még vannak terhei...
Szóval eltérnek az érdekek....
De ha kérdik és sajnos szokták kérdezni, akkor bruttó.
Miért?
Mert nekik az már egy támpont, ha bruttó igényed van. Ha elfogadható nekik a bruttó összeg, akkor akár még jó pont is lehet rád nézve.
Te meg - akár később otthon is - ki tudod számolni a nettódat.
33 éves vagyok, azt nem mondom hogy egy halom munkahelyem volt, mert most vagyok a 3.-on, de én minden interjún nettóról beszéltem, sosem volt belőle probléma.
Pontosan ezért most sem tudom mennyi a bruttó fizetésem. Nettó XX-et keresek jelenleg, ez alá nem megyek, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!