Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha visszamondok egy állásinter...

Ha visszamondok egy állásinterjút vagy állást akkor feketelistára tesz a cég, így oda akkor hónapokkal később ha úgy alakul nem is érdemes oda jelentkezni újra?

Figyelt kérdés
Általánosságban, konkrét céget nem említve kérdezem. Inkább az ilyen jellegű tapasztalataitok érdekelnek.
2023. febr. 26. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyesmi állásinterjúnál, lexarják, ha nem mész be. Ha felvettek és meggondolod magad vagy a próbaidő alatt lelépsz akkor viszont legközelebb már könnyen lehet, hogy nem foglalkoznak veled.
2023. febr. 26. 16:33
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
1-nek van igaza, mi a próbaidő alatt szélhámoskodókra emlékszünk, nem azokra, akiknek az interjúlogisztika nem jött össze.
2023. febr. 26. 18:22
 3/6 A kérdező kommentje:

konkrétan arra lennék kiváncsi cégtől függetlenül mennyire általános, hogy felhívnak egy cégtől menjek el állásinterjúra, de visszamondom (és nem aznap), mert egy másik cégtől hívtak és oda szívesebben mennék dolgozni valami miatt.

vagy voltam már állásinterjún, de kapok egy bármi miatt jobb ajánlatot és inkább azt választom és ezt visszamondom úgy, hogy még nem írtam alá, nem kezdtem meg a munkát.

és ha pl fél év múlva úgy alakul hogy az a másik hely mégsem úgy alakult ahogy terveztem akkor érdemes-e még ehhez a céghez újra pályázni vagy feketelistára raknak?

2023. febr. 26. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
2-es vagyok, erre válaszoltam: az interjúfázisban nincs "feketelista", hacsak az interjún nincs incidens.
2023. febr. 26. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
HR-es vagyok, gyakori, hogy valaki elhelyezkedik és visszalép a kiválasztási folyamatból, emiatt nem kell annyira aggódni. Ha ezt magától és normálisan közli az illető, akár interjút, akár kiadott de nem elfogadott ajánlatot dob vissza azzal nincsen gond. (Persze ez kommunikáción is múlik, volt aki az offerre a válaszadást is olyan kammantósan és gázul próbálta eltolni, hogy nem szívesen venném fel vele újra a kapcsolatot) Ha valaki belépés előtt visszalép, mikor várt rá már 2 hónapot a cég vagy próbaidő alatt lelép azt már nem fogják viszont szívesen látni.
2023. febr. 26. 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az amit #5-ös mond teljesen jó, a végéhez egy megjegyzés:

"hogy nem szívesen venném fel vele újra a kapcsolatot"

A legtöbb nagy cégnél még ez sem jelent akadályt az újra jelentkezésnél, mert kicsi az esélye, hogy ugyanahhoz a recruiterhez/HR-hez kerülj, emberek jönnek-mennek, előlépnek, más projectet/területet kapnak azon a területen is, simán lehet, hogy pár hónap múlva már a kutya nem emlékszik rád.

2023. febr. 27. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!