Csak szerintem jobb sokkal hó végén kapni fizetést?
#19 170-230 ezer forint csak az albi + rezsi egy belvárosi 2 szobás lakásra. Ha nem 40 kilós nő vagy, akkor inkább lesz az élelmiszer 100-120 ezer / hó, közértből is. Neked nem hinném, hogy átlagban meglenne a napi 3000 kcal, 120g fehérje. Aztán ehhez még hozzájön az autó (ha van), ruha, sport, műszaki cikkek és háztartási gépek javítása, cseréje stb. Havi 2x elmész valahova haverokkal, évi 1x külföld (sí / tengerpart). Azért ez még mindig egy elég fapados élet. Amiről te beszélsz az már nem fapados, hanem konkrétan nincstelenség, vegetálás.
Amúgy a sport sem olcsó, csak uszoda + konditerem és már havi 50 ezernél jársz. Aztán falmászás, kerékpár meg egyebeket felejtsük is el.
Szomorú, de ez van ebben az országban. Aki jobban keres az is csak középszerűen él, a többiek még úgyse.
#20 Miért megy az ember magánba Magyarországon? Ez most komoly? :O
#17 "Üzemanyag kb. 70 ezer"
És naponta 40 km-t ingázol? Mert ennyire jön ki. Hát ezért nem jó Mucsajröcsöge-alsóra költözni. Nem is beszélve róla, hogy a fene se akarna elcseszni minden nap 2 órát az ingázással.
#19 "vidéken meg 100 000 alatt."
Vidéken se találsz albérletet ennyiért. Megyeszékhelyeken ugyanúgy 120-150 egy albi.
#20 "Miért mész magánba fogászatra"
Mert a legtöbb TB fogorvos tipikus hentes, aki max húzni tud.
"Mit kell csinálni a fogaddal fél millióért?"
Gondolom implantátum, mert még egy kettős híd is megvan 120-150 körül.
TB-s fogorvos? Jobban járok, ha oda el se megyek xD Nem csak fogtömés létezik, hallottál már fogszabályzóról/ hídról/ implantátumról?
Amúgy meg az üzemanyag + ház rezsije éves szinten nekem még mindig sokkal olcsóbbra jön ki, mint Pesten egy albit fizetni lakótárssal, nemhogy egyedül. Így meg akkor inkább ingázok és lakok egyedül, jobban megéri.
"170-230 ezer forint csak az albi + rezsi egy belvárosi 2 szobás lakásra"
Nem, nem lesz meg.
Bele lehet tenni a keresésbe 3 napot is, és máris megvan annyiért, amit én írtam.
És 1. Budapest 2. Belváros, 3. 2 szobás lakás, mind3 paraméter az igények felső határa, tehát ezzel nem kéne ÁTLAGként számolni.
Értem, hogy ez a kényelmes neked, meg hogy nem nézel meg egy hirdetési oldalt kétszer egy nap, és kiveszed az elsőt, ami szembe jön, de ennek köze nincsen az átlagárhoz, sem az átlagéletmódhoz.
Mért nem nézel akkor inkább már genfit, münchenit?...
"Ha nem 40 kilós nő vagy, akkor inkább lesz az élelmiszer 100-120 ezer / hó, közértből is. Neked nem hinném, hogy átlagban meglenne a napi 3000 kcal"
A 3000 kcal baromira nem átlag, inkább egy 120 kilós férfi szükséglete, szintén nem átlag.
Az átlagember nőben 45-75, férfiben 65-90 kiló.
Nem, nem vagyok 40 kilós nő, de 60 kilós nő vagyok.
Nekünk kettőnknek sincs meg 120 000 a kaja, 100 alatt van.
"Havi 2x elmész valahova haverokkal, évi 1x külföld (sí / tengerpart). Azért ez még mindig egy elég fapados élet."
Szerintem nem.
Szerintem az a fapados élet, hogy heti 40 órát másnak dolgozol.
És nem járok munkába pl.
Itt is van olyan válaszoló, talán a 2. emlékeim szerint, akinek megéri a síelést, egyebeket, ami neked "alap", beváltani szabadnapokra, munkamentes évekre.
Hát, nekem is.
""Mit kell csinálni a fogaddal fél millióért?"
Gondolom implantátum, mert még egy kettős híd is megvan 120-150 körül."
Huszonévesen? NE viccelődjünk...
Neki mindenre IS egyszerre kell költenie most júliusban, ami egy ember élethelyzetében egy egész életen át összejöhet... aha...
Egyszerre bérel Budapesten a Belvárosban 230-ért lakást, de kell utaznia napi 2x40 km-t autóval munkába...
"#20 "Miért mész magánba fogászatra"
Mert a legtöbb TB fogorvos tipikus hentes, aki max húzni tud."
1. Meg lehet keresni a "nem legtöbb" orvos kategóriába tartozót.
2. Volt a mondatnak egy második fele is.
Tényleg olyan, mintha ma érkezett volna a Marsról és csak egy lehetőséget ismerne: a létező legdrágábbat.
"Nem csak fogtömés létezik, hallottál már fogszabályzóról/ hídról/ implantátumról?"
Igen, anyukám most csináltatja a fogát, egy teljes cirkón fogsora lesz, 1 M Ft körül.
1 hídtag 44 000 Ft.
De neki alig van már saját foga.
Gondolom, egy 22 éves embernek nemcsak 8-10 saját foga van, hogy erre szüksége legyen.
A fogszabályozáson államiban estem át gyerekkoromban, ingyenes volt, most is 18 év alatt ingyenes. Ez a probléma akkor keletkezik, amikor elkezdenek kinőni a maradandó fogak, 6-8 éves korban, nem muszáj vele megvárni a huszonéves kort, hogy fél millióba kerüljön.. fel se merült bennem ez!
8-12 éves koromig jártam.
Utolsó, ne okoskodj már, mindenkinek világos, hogy manapság senki sem félmilliós fizuból fog meggazdagodni.
Amúgy anyud hol csináltatja a fogát? Nekem egy cirkon tag 95 ezer lesz és más pesti fogászatokon is ilyen árakat láttam (ahol olcsóbb, azoknál meg elég rossz vélemények vannak, oda inkább nem mennék..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!