Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem jobb sokkal hó...

Csak szerintem jobb sokkal hó végén kapni fizetést?

Figyelt kérdés
Előző munkahelyemen mindig hó végén kaptunk fizetést, a mostaninál pedig a szokásos 10-ig jön. 25-én már mindig az az érzésem, hogy mindjárt jön a fizetés, közben még kell várni egy fél hónapot.
2023. júl. 25. 10:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 évvel ezelőttig nem volt fél millió a nettóm, mégis tudtam megtakarítani. Persze én nem nyújtózkodtam sose tovább a takarómnál, pl. csak lakásom van, nem házam. De ugye van, aki még gyereket is bevállal ennyi jövedelemre...
2023. júl. 25. 13:41
 12/30 anonim ***** válasza:

7# Még így is mindegy. Ha úgy élsz, hogy nem tudsz kifizetni egy hitelen jövő nagyobb költséget, akkor teljesen mindegy, hogy a hónap melyik részén jön a költség.

Hiszen ha az elején jön és még kitudod kitudod fizetni, akkor a hónap végén nem lesz pénzed ételre sem.

Abszolút mindegy.

Csak akkor nem mindegy, ha olyan vagy, hogy szándékosan elköltöd minden forintod hónap végére, úgy hogy amúgy simán tudnél félre rakni 100k-t. Viszont itt nem azzal van a probléma, hogy mikor jön a pénz, hanem a költekezéseddel.

2023. júl. 25. 13:43
 13/30 anonim válasza:
100%

#10 Nem én vagyok a 100 ezres gázszámlás, de hasonló cipőben járok. Budapesten, ha nem idegenekkel együtt akarsz lakni, de még csak nem is 30 nm-es garzonban, továbbá nem párizsis fehérkenyeret és rizses csirkét eszel minden nap, akkor bizony pillanatok alatt eltűnik az a havi fél misi.

Azért valljuk be, egy 2 szobás 50 nm-es lakás és egy egészséges, változatos étrend nem kéne hogy luxusnak számítson Európában. Peddig erre simán elmegy nettó 500. Tudom, mert én kb így élek és így is keresek.

2023. júl. 25. 13:44
 14/30 anonim ***** válasza:
#13 szerintük havi 200 ezerből is legalább 400 ezret félre kéne tudni rakni xD Szerintem akik ezeket írják, azok még nem dolgozó/önállóan élő felnőttek, hanem egyetemisták, anyucival élők, akiknek fogalmuk nincs a kiadásokról. Én úgy nem tudok ennyiből félretenni (legalábbis télen), hogy az utóbbi 1 évben nyaralni sem voltam sehol!, nem szórom a pénzt ruhákra, éttermekre meg hülyeségekre, totál megfontoltan költekezek - de azért nem mondok le alap dologokról sem, mint pl. a sport, fodrász meg társai. De ez nehogymár “pénzszórás” kategória legyen xD
2023. júl. 25. 14:08
 15/30 anonim ***** válasza:

14#

Akkor írd le mire mennyit költesz. Kíváncsi vagyok.

Elhiszem, hogy az fodrász például alap dolog, de ott sem mindegy a gyakoriság és az ár.

Ugyan ez a sporttal. Sok sport teljesen ingyenes és amúgy egy sauna használatra feljogosító Life1 bérlet is megáll 30k-nál.

Kérlek vezesd le, hogy 500k-t mire költesz el.

2023. júl. 25. 14:16
 16/30 anonim ***** válasza:
Ez egy szabad ország. Mindenki olyan életet és életvitelt választ magának, amilyet csak akar.
2023. júl. 25. 14:16
 17/30 anonim ***** válasza:

Rezsi nyáron szerencsére csak kb. 30 ezer (házban lakok), de télen mint írtam 100-150 sajnos.

Telefonszámla, tv/net, diákhiteltörlesztő - 23, de mivel a parkolások is a telefonszámláról mennek, lehet 30-40 ezer között is.

Kaja 80 ezer körül.

Fodrász, körmös, tisztálkodási/tisztítószerek, kontaktlencse - havi szintre lebontva 30-35 ezer.

Üzemanyag kb. 70 ezer, de az új cég nagyrészt fizetni fogja, ez nagy segítség lesz. Tömegközlekedés nagyon macerás onnan, ahol lakok.

Van kutyám, neki az átlag havi költsége 30 ezer.

Kétféle sportot űzök hobbiból, ezek kb. 35 ezer. Plusz ha kell valami új sportfelszerelés, akkor azok is.

Na most tartunk 330 ezernél, de ennyiből még nem szervizeltem az autót, nem voltam sehol (márpedig azért havonta párszor szeretnék menni valahova barátokkal), nem vettem ruhákat meg úgy igazán semmit, nyaralás ebben még benne sincs. Ja, fogászat pl, félmillió lesz, arra gyűjtök most. És akkor ez a nyár, amikor jó esetben pártízezret félre tudok tenni, télen teljesen esélytelen. Akik ennyi pénzből gyereket tartanak el, azok magukra nem költenek semmit. Kösz ilyen életből mondjuk nem is kérnék…

2023. júl. 25. 14:53
 18/30 anonim ***** válasza:

7: 100 000 gázszámla? Azt hogy?

Mit fűtesz?...

2023. júl. 25. 16:42
 19/30 anonim ***** válasza:

13: "Azért valljuk be, egy 2 szobás 50 nm-es lakás és egy egészséges, változatos étrend nem kéne hogy luxusnak számítson Európában. Peddig erre simán elmegy nettó 500."

Hát erre még nem, inkább azokra, amiket nem soroltál fel.

Lakás még a fővárosban a körúthoz közel is van 150 000 alatt-körül klassz, felújított, 2 szobás, gépesített, berendezett, kintebb, mint pl. Kispest, Óbuda, Káposztásmegyer, 110-140-ért, vagy vidéken meg 100 000 alatt. 25 000 a rezsi, legyen még netelőfizetés 3-5000.

Kaja közértből 50 000 / hó.

170-230 000 Ft között tartunk ezzel.

2023. júl. 25. 16:48
 20/30 anonim ***** válasza:

17: Miért mész magánba fogászatra vagy mért nem fizetsz biztosítást magáneü-ben? Mindjárt tízzel eloszthatod a fogászati költséget.

Mit kell csinálni a fogaddal fél millióért?

8-10 000 egy tömés az I. kerületben, ahova járok...

2023. júl. 25. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!