Akkor tegyük tisztába. Mennyit keres egy tanár ma ?
Teljesen valós a 350-400-as fizetés. Bruttóban!!
R
Melyik?
És pontosan mit dolgozik az a tanár?
Nincs barokkos túlzás:)
Nálam kerekítve 260 E nettó (ebben a pótlékok is benne vannak). (se cafeteria, se 13. havi, se semmi bónusz pénz sose)
Szakmai hátterem:
2 alap diploma, 1 mester, 2 B2 komplex nyelvvizsga, 2 OKJ szakma, ped-1 minősítés, szakmai sikerek, 7 év tanítási tapasztalat.
Ezen felül még kapok körülbelül 25 E Ft osztályfőni pótlékot. De azt ugye bőven ledolgozom a sok plusz adminisztrációval, szervezéssel, stb.
Javítás:
Nincs barokkos túlzás:)
Nálam kerekítve 260 E nettó (ebben a pótlékok is benne vannak). Se cafeteria, se 13. havi, se semmi bónusz pénz sose. Állami fenntartású iskola.
Szakmai hátterem:
1 db alap diploma, 2 db mester, 2 db B2 komplex nyelvvizsga, 2 OKJ szakma, ped-1 minősítés, szakmai sikerek, 7 év tanítási tapasztalat.
Ezen felül még kapok körülbelül 25 E Ft osztályfőni pótlékot. De azt ugye bőven ledolgozom a sok plusz adminisztrációval, szervezéssel, stb.
Akik többet kaphatnak esetleg:
- nyugdíj felé tartó pedagógusok
- valamilyen plusz fenntartói kiegészítés, például: egyház, magánsulis dolgok
//
VAGY olyan ismerősöket kérdeztél, akik ezen felül még plusz tanítást, másodállást is vállalnak.
Ha ezt beleveszem az esti meg a hétvégi tanítással nekem is van még pár tízezer Ft kiegészítésem. Rettentő fárasztó. Ha nem kellene annyira pénz, akkor nem csinálnál. És talán én is üdébben tudnék bemenni tanítani:( Szerintem nem normális, hogy egyetemi diplomákkal, 7 év gyakorlattal pluszmunkára kényszerülök...
Nos, emiatt megy az elégedetlenkedés.
Attól függ, hogy tanárként dolgozik, esetleg futárként vagy felszolgálóként egy étteremben. Vagy épp network marketing cégnél épít karriert, esetleg tőzsdén kereskedik.
Szóval, mindegyik másként keres.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!