Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szemétség, ha nem veszem ki a...

Szemétség, ha nem veszem ki a szabijaimat felmondási idő alatt?

Figyelt kérdés

Felmondtam a munkahelyemen, de idén még nem vettem ki szabit, felmondási időt töltöm. Nincs semmi harag a jelenlegi munkáltatómmal.

Amikor felmondtam, megemlítette futólag (szóban) a főnök, hogy majd vegyem ki a szabijaimat a felmondási időben. Namost nekem nem kellenek ezek a szabik, lezárom a dolgaimat, akad még pár kisebb melóm, azokat megcsinálom becsülettel, bár nem kell megszakadnom. Sokkal jobban jönne nekem, ha azt a 4 napot kifizetnék, amikor elmegyek. A főnök nem adta ki nekem a szabadságokat én meg nem akarom kivenni.

Szerintetek ez szemétség? Végülis említette, hogy majd vegyem ki, de nekem nem kell, Ő meg nem adja ki (szerintem elfelejtette). Valahol szemétségnek érzem a részemről, valahol meg arra gondolok, hogy miért nem adja ki?

Ti mit gondoltok, kivennétek?

ma 09:45
 1/9 A kérdező kommentje:
Annyi még fontos, hogy ez teljes Home Office munka.
ma 09:48
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Igen, kivenném.
ma 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Én kivenném, már csak magam miatt is, hogy pihenjek.

A ki nem vett szabik kifizetésének nem tudom, milyen szabályai vannak, hogy járna-e pénz így év közben.

ma 10:07
 4/9 A kérdező kommentje:
#3 Ha nem veszem ki, akkor ki kell fizetnie időarányosan a ki nem vett szabikat. Pihennem annyira nem kell, elvagyok itthon, laza a munka ebben az időszakban.
ma 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
akkor is kivenném, ami jár az jár.
ma 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Én nem kavarnám a szrt. HA úgyis elmész vedd ki , nem vagy annyira rászorulva a pénzre gondolom.
ma 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

Nem lehet kifizetni, ki kell venned a munkatv alapján.

(Legalábbis igy emlékszem, nézd meg a szabályokat részletesen)

ma 12:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Munkaviszony megszűnésekor ki kell fizetni a bentmaradt szabadságokat.

Másrészről pedig a munkáltató is rendelkezik a szabadságok felől, így kiadhatná ha neki fontos, hogy ne maradjon bent. Szóval szerintem nem szemétség.

ma 12:40
 9/9 A kérdező kommentje:
#7 Rosszul emlékszel, felmondáskor (mindegy ki a felmondó fél) a ki nem vett, vagy ki nem adott szabadságokat ki kell fizetni végső elszámoláskor.
ma 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!