Akkor tegyük tisztába. Mennyit keres egy tanár ma ?
9
Az egész fizetésem egy pótlék. A bérem alapját a 2014-es vetítési alap határozza meg, ami az akkori minimálbér összege. Ehhez adódik hozzá az a 3 évben adott 3x10%-os pótlék, ami évek óta a kormány fizetésemelésként reklámoz a népnek. Ehhez nem kell matematikai zseninek lenni, hogy nem a teljes fizetés 10%-a növekedett az utóbbi években, hanem a vetítési alap 10%-a. Így jön ki nálam a kerekített 260 E alapbér (7 év tanítás után).
Ehhez adódik nekem az osztályfőnöki körülbelül 25 E Ft nettóban. Nem mondom el, hogy mennyi munka az összes adminisztrációt elvégezni, jegyezni a hiányzásokat, könyvelni az igazolásokat, szaladni a diákok problémái után. És általánosságában: szülői értekezlet, ofői óra, szalagtűzés, ünnepekre készülés, ballagás, bankett, kirándultatás, egészségügyi vizsgálatokra cipelni a gyerekeket, stb.
Mondom így mennyi az annyi: 287.270 Ft, most érkezett a friss fizu 2 napja.
Más pótlék az intézményveztőknek jár még.
Ezen kívül nincs sose semmi plusz pénz. Se karácsony, se jutalom, se ruhapénz, se könyvpénz (ez amúgy egy vicc, mert én miből képezzem magam?). SEMMI. Én a 7 évem alatt legalábbis egy kanyi plusz juttatást se láttam.
Ja. Érettségire, vagy vizsgáztatásra szoktak fizetni. De azok összege is a vicc kategóriába esik. Azt hiszem tavaly egy egész napos vizsgáztatásért volt valami nettó 10 E Ft.
Persze ha azt veszem, hogy idén alapdiplomai bizottsági tag voltam egyetemen bruttó 20 E Ft-ért (úgy hogy reggel 8:30-tól 20:30-ig tartott a papírmunkával együtt), akkor rögtön helyben is vagyunk.
9
De mindenkinek ajánlom, hogy ha szerinte ilyen jó a tanároknak, akkor van sok betöltetlen álláshely. Tárt karokkal fogadnak most az iskolák. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!