Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akkor tegyük tisztába. Mennyit...

Akkor tegyük tisztába. Mennyit keres egy tanár ma ?

Figyelt kérdés
Egy kezdő, két szakos,egyetemet végzett pedagógus. Kicsit barokkos túlzásnak vélem ezt a tüntetések zászlajára tűzött 200-240 ezres fizetést,mikor bármelyik tanári pályát választott volt osztálytársamat kérdezve bőven 350-400 ezreket mondanak.
2023. júl. 23. 10:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

9

Az egész fizetésem egy pótlék. A bérem alapját a 2014-es vetítési alap határozza meg, ami az akkori minimálbér összege. Ehhez adódik hozzá az a 3 évben adott 3x10%-os pótlék, ami évek óta a kormány fizetésemelésként reklámoz a népnek. Ehhez nem kell matematikai zseninek lenni, hogy nem a teljes fizetés 10%-a növekedett az utóbbi években, hanem a vetítési alap 10%-a. Így jön ki nálam a kerekített 260 E alapbér (7 év tanítás után).

Ehhez adódik nekem az osztályfőnöki körülbelül 25 E Ft nettóban. Nem mondom el, hogy mennyi munka az összes adminisztrációt elvégezni, jegyezni a hiányzásokat, könyvelni az igazolásokat, szaladni a diákok problémái után. És általánosságában: szülői értekezlet, ofői óra, szalagtűzés, ünnepekre készülés, ballagás, bankett, kirándultatás, egészségügyi vizsgálatokra cipelni a gyerekeket, stb.

Mondom így mennyi az annyi: 287.270 Ft, most érkezett a friss fizu 2 napja.

Más pótlék az intézményveztőknek jár még.

Ezen kívül nincs sose semmi plusz pénz. Se karácsony, se jutalom, se ruhapénz, se könyvpénz (ez amúgy egy vicc, mert én miből képezzem magam?). SEMMI. Én a 7 évem alatt legalábbis egy kanyi plusz juttatást se láttam.

Ja. Érettségire, vagy vizsgáztatásra szoktak fizetni. De azok összege is a vicc kategóriába esik. Azt hiszem tavaly egy egész napos vizsgáztatásért volt valami nettó 10 E Ft.

Persze ha azt veszem, hogy idén alapdiplomai bizottsági tag voltam egyetemen bruttó 20 E Ft-ért (úgy hogy reggel 8:30-tól 20:30-ig tartott a papírmunkával együtt), akkor rögtön helyben is vagyunk.

2023. aug. 5. 19:50
 12/13 anonim ***** válasza:
47%

9

De mindenkinek ajánlom, hogy ha szerinte ilyen jó a tanároknak, akkor van sok betöltetlen álláshely. Tárt karokkal fogadnak most az iskolák. :)

2023. aug. 5. 19:52
 13/13 anonim válasza:
70%
Lehet már régi kérdés, de azért én is válaszolok. Nettó 260.000 Ft havonta a fizetés. Dolgoztam hátrányos helyzetű iskolában, ott több volt 272.000 Ft. Ezekben már benne van a pótlék is. Osztályfőnök nem voltam, így arról nem tudok nyilatkozni. Megjegyezném, hogy nem is lennék, mert annyi munkával jár, és a pótlék miatt nem éri meg. Rengeteg stressz... Karácsonyra nem kapunk semmit sem, illetve egyszer egy csomag szaloncukrot mégis adtak. Egyházi iskolában is bértábla szerint fizetnek, meg adnak SZÉP kártyát, de változó az az összeg, amit utalnak rá. 6.000-12.000 Ft/hó, legalábbis azok alapján, amit tapasztalatból tudok. Egyházi iskolánál elvárás, hogy pluszban templomba járj, amivel a fél vasárnapod elmegy. (Nem biztos, hogy egyes intézményeknél minden vasárnap kell menni, ez eltérő.) Én ott fogom hagyni a pályát. Testvérem gyárban dolgozik, a fizetése nettó 450-500 ezer Ft + cafeteria. Őszintén szólva bánom, hogy tanárnak tanultam, és annyi energiát fektettem ebbe az egészbe. Csalódott vagyok, lehet, hogy ez nem az a platform, de ez a véleményem.
2023. nov. 5. 12:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!