Feljelenthet-e a munkaadóm? Dec.30. -ával írásban benyújtottam rendes felmondásomat, melyben kértem a felmondási időtől való eltekitést.
Miután aznap ledolgoztam 5 órát a 8-ból, el kellett jönnöm a munkahelyről, mert a gyermekemet orvoshoz kellett vinnem.Erre a munkadóm közölte hogy akkor rendkívüli felmondást kell írnunk ,és akkor ő feljelent engem a munkaügyi bíóságon,és utánna kirug.Miután mindenképpen el kellett jönnöm ,mondtam hogy akkor írjuk meg azt.Eltünt 10 percre majd közölte hogy jó a rendes is ,csináljam azt amit jónak látok ,neki van 15 napja hogy reagáljon és ott hagyott.Most nem tudok semmit.Nem válaszolt a felmondástól való eltekintésre se,semmmi.Most akkor mit tegyek? Egyébként kiírt betegállományba aznaptól a gyerekorvos,most itthon vagyok vele.
Köszönettel :KAdri
Rendkívüli felmondással csak úgy lehet eltávolítani valakit, ha valamilyen nagyon durva károkozás történik, pl. a cég nevének durva lejáratása vagy jelentős anyagi kár okozása. Szerintem konzultált ügyvéddel és az felvilágosította, hogy egy munkaügyi pert simán elvesztene ilyen indokkal.
A mtk szerint a felmondási idő felét így is megkapod szabiban.
Én mondtam már fel azonnali felmondással. (Találtam egy sokkal jobb helyet, de ott azonnal kellett kezdeni.)
Annyi volt a következmény, hogy a kilépőpapíromra ráírták, hogy nem dolgoztam le a felmondási időt, és így nem mehettem három hónapig munkanélkülire.
De hát nem is akartam. Ha nálad is ez a helyzet, lépd meg nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!