Ha az orrom alá dugja a főnököm a közös megegyezésről szoló felmondásomat (én ezt nem szeretném), akkor milyen paragrafusra tudok hívatkozni, hogy ne írjam alá ott azonnal?
Szia!
Paragrafust sajnos nem tudok mondani. Egyszerűen ne írd alá, ha nem igaz, hogy közös megegyezéssel jönnél el. Ha ki akarnak rúgni, akkor úgysem veszíthetsz semmit ezzel. Ők pedig igenis fizessék ki a járandóságaidat.
Ha a Te hibád miatt küldenek el, akkor viszont jobban is járhatsz.
manju
Simán arra, hogy a azért hívják "közös megegyezés"-nek, mert mindketten egyetértetek vele. Ha te nem értesz vele egyet, tehát nem egyeztetek meg közösen, akkor nem írod alá és kész. Ezzel többnyire a felmondással járó plusz költségektől akarja magát és a céget megvédeni, pl végkielégítés.
Erre válaszul kirúghat fegyelmivel, tehát vigyázni kell a munkára utána, ilyenkor lehet B terv, hogy beleírtok a megegyezésbe lelépési pénzt, például.
Ha én az orrod alá dugok egy olyan szerződést, amiben az áll, hogy te puszta felebaráti szeretetből nekem ajándékozod ingyen az autódat és a házadat akkor aláírod? Semmiféle paragrafus nem tiltja, hogy megtedd...
Nem kell semmit aláírni, amivel nem értesz egyet, ezt diktálja a józan ész is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!