Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondhatnak-e rendkívülivel,...

Felmondhatnak-e rendkívülivel, ha én előtte már beadtam a rendes felmondásomat?

Figyelt kérdés
Beadtam a felmondásom ( 2 év után),annyit reagáltak rá hogy csináljak amit akarjak neki van 15 napja hogy reagáljon a dologra.Én ezután egyből hazajöttem,le se dolgoztam a napom csak 5 órát,elvittem a gyermekem orvoshoz aki kiért vele dec. végéig.Erre most 5.-én küldenek egy levelet hogy ha nem igazolom 48 órán belül,hogy hol voltam januárba akkor rendkívülivel felmondanak.8.-án ismét jött egy ilyen levelem.Most akkor mi van?Nem számít hogy én már felmondtam neki?Írásban le lett adva ,melybe kértem hogy a felmondási időtől tekintsen el.Ennyi.Azt mondja csináljak amit akarjak és ott hagy....erre most meg leveleket küldözget hogy ki fog rugni.Ilyenkor mi a helyzet?
2009. jan. 14. 13:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felmondhat. A felmondási időtől való eltekintést te kérted, de nem biztos hogy meg is kaptad (sőt, ezek szerint nem engedték el).

Persze ha táppénzen voltál, akkor van igazolásod, legalábbis egy időre.

2009. jan. 14. 13:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Oké rendben van,én meg találjam ki hogy most mit reagál.Nem kellett volna közölnie hogy van 30 nap vagy nincs,neki van ideje és otthagy?!Végülis mit várhatok egy birkától..
2009. jan. 14. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ne szívd fel magad, mert teljes mértékben te vagy a hunyó.

a felmondási ídő az alapállapot, ha munkáltatód nem nyilatkozik (írásban!), hogy erről lemond, akkor neked biza dolgoznod kell.

Szóltál, hogy ki vagy írva? Bevitted a papírokat? Ha nem akkor honnan tudnák, hogy téged kiírtak a gyerekeddel? Te csak egyszerűen, se szó, se beszéd nem mentél be dolgozni.

2009. jan. 14. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebből ne csinálj problémát. Akár te mondasz fel neki, akár ő mond fel neked, ugyanott vagy: te oda már nem mész vissza dolgozni.
2009. jan. 14. 15:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak sajnos most még a felmondási idejét tölti, amely alól nem mentette fel a munkáltatója, és mivel ő adta be a felmondását, így teljes egészében le kell dolgozni (ha a munkáltató másképp nem rendelkezik) azt. Tehát a felmondás átvételét követő 30 nap (ha kollektív szerződés vagy egyéb megállapodás alapján nem több) még a munkában kötelezően eltöltendő idő.

Ezt te nem tetted meg.

Igazából azt sem értem, hogy milyen alapon mentél haza a felmondásod napján.

Te a munkaszerződésben vállalt kötelességeidet súlyosan megsértetted, ez ok lehet a rendkívüli felmondásra. A munkáltatód rendes volt, hogy lehetőséget adott a tisztázásra.

Amúgy nem mindegy, hogy a munkaviszonya munkavállalói rendes felmondás vagy munkáltatói rendkívüli felmondás alapján szűnik meg... Kicsit sem mindegy!

Itt most te hibáztál, és a kötelezettségeid nem ismerete nem mentesít azok betartása alól.

2009. jan. 14. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok minden hozzászólással egyetérteni.

A munkavállaló bajban van, viszont a munkáltató is hibázott, ugyanis a jogszabály nem ismerete őt sem mentesíti. A munkáltatónak sincs 15 napja, hogy a munkavállaló rendes felmondására reagáljon, vagyis a munkáltató a munkavállalót megtévesztette szándékosan és tévedésben tartotta, sőt a mai napig abban tartja.

Egy ilyen ügynek a munkaügyi bíróságon lesz vége, ott meg a munkáltató annyira nincs nyeregben.

Az kevés lenne rendkívüli felmondás indokolásának, hogy a munkavállaló a felmondása benyújtása után hazatávozott "csak úgy". Ez egyszeri fegyelmi vétség.

Az már nagyobb baj, hogy azóta nem rendeződött a helyzete, nem jár be dolgozni, de ...

Ne felejtsük el, hogy a munkáltató sem járt el korrekt módon.

Úgy gondolom, hogy a munkavállaló lehet tudatlan. Miért ne értelmezhette volna úgy a "főnök" intelligen megnyilvánulását - "van 15 napom, majd gondolkodom, te meg csinálja amit akarsz" -, hogy addig nem kell dolgoznia?

Úgyhogy ne döntse el senki, hogy ki a hunyó.

Per pillanat, amit az ügyről tudok, minden további nélkül merném vállalni a munkavállaló képviseletét a munkaügyi bíróságon.

Ha okos lenne a munkáltató, akkor megegyezésre és a helyzet normális rendezésére törekedne.

Persze ez elvárható a munkvállalótól is.

2009. jan. 15. 12:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Beszéltem a munkáltatóval és azt mondta ő nem köteles válaszolni az én felmondásomra,és ha egyébként is nem válaszol 8 napon belül,akkor le kell dolgozni a felmondási időt.Mivel én azóta nem mentem be,feladta postán a rendkívüli felmondását.Hát ennyi.
2009. jan. 16. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha-ha-ha!

"Futottunk" egy kört, és már nem 15 nap, hanem csak 8 nap.

Megy ez még lejjebb is.

A Munka Törvénykönyve IV. fejezet (a munkaviszony megszűnése, megszüntetése) semmilyen 8 vagy 15 napot nem ír.

Jelenleg leginkább azt mondanám, hogy a munkáltató megtévesztette a munkavállalót és jelenleg is abban tartja.

Ez azért már a fellebbezésnek indoka lehet.

2009. jan. 18. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat, elragadott a hév. Imádom az ilyen ügyeket.

Sajnos a munkáltatóknál dolgozó munkaügyesek fele ilyen hülye. A TESCO meg egyébként is kiemelkedik a hülyeség terén.

Elfelejtettem, hogy mi is a teendője a munkavállalónak.

Vedd át a rendkívüli felmondást. Van jogod fellebbezni.

Ha bennem nem bízol, akkor van lehetőséged egy ügyvédet megkeresni. Az első megbeszélés úgyis ingyen van.

(... de akár én is segíthetek. Specialitásom a munkáltató jogellenes felmondása. Nyerési arányom 80 % nyert, 20 % vesztett.)

2009. jan. 18. 10:57
 10/10 A kérdező kommentje:

Várom,hogy kiküldje,azt mondta nem kell bemennem ,majd ő feladja postán.Csak azt nem tudom hány évet várjak még rá ,amikor 5.én írta,hogy 48 órám van,aztán felmond nekem.

Egyébként természetesen megbízok Benned!

Mibe fáj nekem egy ilyen fellebzés???

2009. jan. 19. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!