Köteles vagyok visszafizetni? Feljelenthet?
Vaterán árulok dolgokat.Vett tőlem egy ember egy 6 ezer Ft értékű ékszer szettet.
Írtam neki e-mail-t hogy mennyi a sima vagy az ajánlott levél.Ő mondta,hogy inkább a simát kéri.
A levelembe tisztán és érthetően leírtam,hogy "Sajnos a sima boríték biztonságáért és megérkezéséért nem tudok felelősséget vállalni".Mondtam neki,hogy inkább fizessen 200 Ft-tal többet,de az akkor tuti megérkezik,mivel csak az ajánlottnál kapok róla igazoló papírt,hogy feladtam.
Azt mondta,hogy marad a sima levélnél.
Most írogatja az üzeneteket,hogy feljelent meg stb,mert nem érkezett meg neki a levél.
Köteles vagyok visszafizetni?Ti mit tennétek?
Szerintem sem vagy köteles visszafizetni, bár én ezért soha nem is engedem a sima postát, mert egyszer nekem is tűnt el cuccom. Inkább ne vegye meg tőlem, majd megveszi más, mert utána megy a levelezés a fenyegetőzés.
Én visszafizettem a vételár felét, de többet nem voltam hajlandó, ezt is csak azért mert én akkor külön nem hívtam fel a figyelmét arra, hogy elveszhet a csomag. De soha többet nem küldök semmit simán, még külön kérésre sem, ezt fel is teszem mindig a termék adatlapjára. Ha valaki ennek ellenére leüti annak leírom, hogy nézze meg, hogy külön írtam. Nem a kisbetűs részhez a szállításhoz írom, hanem minden terméknél az utolsó sorba az adatlapra, ott látható.
az a baj, hogy ha sima levélként adtad fel, akkor miként bizonyítod, hogy feladtad?
innentől kezdve meg az a kérdés, hogy kinek hisz a bíróság.
mellékesen garancia az ajánlotra sincs, ez világosan le van írva a posta szabályzatában, gyakorlatilag azért fizetsz többet az ajánlottért, hogy esetlegesen elmondják neked, hogy bocsi, elveszett, ez van.
Hát elég hülye voltál hogy 6e Ft értékű cuccot nem ajánlottan adtál fel...Fizesd neki vissza és tanultál a dologból...
(Jöhet a lepontozás, hurrá!)
Ennyi erővel lehet,h megkapta a vevő,csak kitalálta,h nem. Mivel bizonyítja,h nem kapta meg???
Szerintem nem tud tenni semmit. De tartsd meg a levelet a biztonság kedvéért.
1., nem kell visszafizetned
2., Úgyse jelent fel
3., Ha időmilliomos és elmegy a rendőrségre kiröhögik egy 6e forintos tétellel és elzavarják
4., Bíróság pláne nem foglalkozik ilyesmivel
Tiltsd le a címét és kész
"Mivel bizonyítja,h nem kapta meg???"
semmivel. nem is kell neki. ő fizetett, az eladónak meg adnia kell az árút. elöbb azt kell bizonyítania az eladónak, hogy feladta, aztán majd lehet, hogy megérkezett-e. és ha megérkezett, akkor jön, hogy hazudik a vevő...
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! Megvan az összes e-mail,és az is amelyikben kéri,hogy sima levélben küldjem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!