A home office vagy az irodai munka a jobb?
Egyetértek a #8-as válaszadóval. Ez szimplán egyéni preferencia, karrier szempontjából irreleváns.
Én se járok be már lassan 4. éve és nem tervezek ezen változtatni.
Vannak barátaim, családom, szabadidős dolgaim, elintéznivalóim, így épp elég emberrel találkozom, nincs szükségem továbbiakra. Sőt, igazából 10 perc után zsong a fejem ha irodában vagyok. Szerencsére nekünk csak ritkán kell.
A közvetlen kollégáimmal mítingelek eleget online is. Ha olyanok lennének, tudnánk privát dolgokról beszélni teams-en, telefonon is. Itt most nem ilyenek, ezért élőben sem tudunk. Tehát a "kapcsolatépítős" érv is megdőlt.
Esetleg olyan kollégákkal lehet ennek jelentősége akikkel munka kapcsán nem beszélnél.
Nekem a hibrid is visszalépés a covid alatti teljes HO-hoz viszont alkalmanként, néhány havonta szívesen dolgoznék valamilyen közös helyiségből. Ehhez elég lenne ha egy termet bérelne a cég valamilyen irodaházban.
17
Nagyjából... Van egy preferenciájuk, oszt azt hiszik, hogy a seggükből süt a nap
Nem jobb semelyik karrier szempontjából. Nem ér kevesebbet a tapasztalat a CVden azzal, hogy otthonról pötyögted a számítógépet és nem egy irodában, de hosszútávon szeritem a home office káros hatással van a kommunikációs képességeidre és így lehet nehezbben megy meg az előre jutás.
Ezt a kritikát úgy fogalmazom meg, hogy többnyire heti 4-5 napot itthonról alsógatyában töltök a laptop előtt és már elég sok meeting volt, amit a WCről látogattam meg. Tehát érzem a home office előnyét.
Ezeket leírva a home office előnyére karrier szempontjából meg azt látom, hogy kevésbé égsz ki.
Ha nagyon nem megy valami és utálom a munkám éppen (IT-ban dolgozom) akkor van, hogy beugrok az ágyba és relaxálok 20 percet. Meg nagyon megkönnyíti az életet, hogy nem kell oda vissza 30-30 percet utazni.
Mindezek ellenére a home officeban megy produktívabb is vagyok, így azt is lehet mondani, hogy szakmailag jobban fejlődök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!