Pályakezdő könyvelőként 0 tapasztalattal mennyi lenne a reális bérigény Pénzügyi-Számviteli ügyintéző végzettséggel?
Én multinál dolgozok végzettség nélkül, számlák könyvelését csinálom 600 bruttóért. Ezelőtt másfél évet dolgoztam pénzügyi területen, tehát ennyi tapasztalatom van + erős középfokú angol
Ha értelmes, lelkes ember vagy, biztos találsz munkát. Szerintem a 450 bruttó a legtöbb multinál a junior könyvelő szint, úgyhogy interjún azt simán bemondhatod.
Kérdező, nem állítom hogy agysebészet de iszonyú sok tanulás, komplex tudás, jogszabályi ismeret kell hozzá. Amire te gondolsz az az adatrögzítés. De ha könyvelni akarsz, akkor azért nem úgy kellene hozzáállni, hogy papírtologatás, sok pénzért, mert nagyon.
A fizetési igény, csak hogy válaszoljak is mivel max adatrögzítői munkakört tudsz ellátni: totál kezdőként, 0 tapasztalattal próbaidő alatt a szakképezett minimálbérnél sokkal több nem lesz, utánna pedig figyelembe véve a terhelhetőséged, fejlődési ütemed, ez bruttó 350-400 körül reális. De nem mindegy, hogy ezt egy multinál, nyelvismerettel, vagy egy kkv-nál kezded el. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!