Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakmát érdemes tanulni...

Milyen szakmát érdemes tanulni 2025-ben?

Figyelt kérdés

12. osztályos gimis vagyok. Sokáig gondolkodtam az egyetemen, de mivel annyira jó nem vagyok , hogy orvosnak vagy jogásznak menjek, ezért leondtam róla. Most valamilyen normális, leginkább építőipari szakmát akarok tanulni, mivel ezzel lehet talán a legkönnyebben boldogulni, vállalkozni.

De nem tudom, hogy mit. Sajnos anya egyedül nevelt, így nem volt, aki bármilyen férfi munkára megtanított volna. Egyedül erdőn dolgoztam, ott viszont sokat, de azt nem akarom, sok vele a gond.

Klímás, festő, burkoló, villanyszerelő, vízvezeték szerelő? Akik rálátnak, melyik éri meg a legjobban? Melyiket érdemes kerülni? Miért? Gondolkodtam még szakács, autószerelő szakmán is, de azokkal nehezebb vállalkozni.

dec. 23. 17:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

Nem vagyok szakember, de nemrég építkeztünk.

Szerintem az épületgépészet egyre fontosabb lesz, én ebbe az irányba mozognék, vagy a villanyszerelő is jó még.

Burkoló sem rossz szerintem, de fizikailag nagyon kemény. Festő ugyanez. Ezeket akkor ajánlom, ha bírod a kemény fizikai munkát és egyébként jó a kézügyességed és van esztétikai érzéked.

dec. 23. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
10%
Tökmindegy melyik. Mindegyik építőipari szakm jó és egyre jobb lesz. Ez a jövő. Viszont az egyetemet kerüld el messzire, még véletlenül se menj. Kb az összes ismerősöm megbánta. Van egy mérnök, gazdász diplomájuk, ami nem sokat ér. Főleg most. De a helyzet már csak szarabb lesz számukra, míg nekünk egyre jobb dolgunk van :D. Nézd meg Sávjc, Németország, Ausztria stb. országokban kiket keresnek. Hát nem sok diplomás állás van az orosokon kívül. Sokáig az IT-sek voltak még rajta, de nekik annyi. Ellenben tele van építőipari szakmákkal. És első kézből tudom, hogy már Ausztiában, Németországban is jobban keres egy burkoló, vilanyszerelő stb. mint egy mérnök, gazdász. :D
dec. 23. 17:53
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Villanyszerelés + angol és német nyelvtudás
dec. 23. 18:37
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
mit csinálnál és mivel foglalkoznál akkor is ha nem a megélhetésért csinálnád?
dec. 23. 18:55
 5/12 anonim ***** válasza:
27%

Villanyszerelés, klíma és hőszivattyú szerelés.

A tisztán építőipari szakmákat hanyagolnám.

dec. 23. 19:00
 6/12 anonim ***** válasza:
40%

Épületgépészet az, ami baromság, a többi az mind jó.

Azt válaszd, amelyik tetszik.

dec. 23. 19:04
 7/12 anonim válasza:
42%
Szoftverfejlesztés.
dec. 23. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Miért lenne hülyeség az épületgépészet? Víz, fűtés, légtechnika. Családi ház, ipari létesítmények , rengeteg lehetőség van. A kérdező értelmes gyereknek tűnik és vállalkozni szeretne. Ez teljesen jó erre, meg lehet élni belőle önállóan is, de ha jó üzletember, egy komolyabb céget is építhet.
dec. 23. 20:59
 9/12 anonim ***** válasza:
29%
Szakács sem rossz. Már elég jól lehet keresni vele. Egy komolyabb étterembe simán megkeresed egy jobb diplomás bért. Nyaranta meg a Balatonon 1,5 millió. Igaz ezért nagyob sokat kell dolgozni. És fizikálisan semmi extra, valószínűleg még az egész napos üléstől is jobb.
dec. 23. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:
66%
@2 Az IT-nak annyi? Cucu, szerinted amikor a telódat nyomkodod, hány informatikusnak adsz közvetetten munkát?
dec. 24. 02:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!