Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy öt tagú család bevétele...

Egy öt tagú család bevétele havi nettó 1,4 millió, ez milyennek számít, középosztály, vagy alsó?

Figyelt kérdés

2023. jún. 30. 12:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Én hiába mondok neked számokat, az téged nem visz előbbre.

Én vettem pl. januárban tesla részvényt 106 USD átlagáron, hisz az ott és akkor (számomra) kockázatmentes volt. Február elején kiszálltam belőle 214 dolláron. A korrekciós időszakban, márciustól májusig megint veszegettem, 167 dolláros átlagár jött ki, ezekből bő egy hete megint kiszálltam 288-on. Egy keveset visszavettem belőle pár napja 255-ön.

Közel 100 féle egyéb részvényem is van, folyton változik a portfolióm összetétele, hisz napi szinten adok-veszek.

Tartok részvényindexeket is, s az arany és az olaj mellett figyelek néhány fontos devizapárt is, s amikor valamelyik irány valószínűsége jelentősen megnő, akkor ott beszállok rövidebb-hosszabb időre.

Lehet, hogy neked ez kockázat, nekem nem, hisz számomra ez egy "Gazdálkodj okosan" típusú játék. Egy játék, ami pénzt hoz, nem keveset.

A befektetések terén a legnagyobb kockázat maga az ember, a befektető. A felkészültsége, a tudása, a kreativitása; vagy épp ezek hiánya.

Szóval, nekem nem "20 év kuporgatás után élethosszig tartó hitel" egy lakás/házvétel. S csak a kis országunkban is bőven nem egyedül vagyok ezzel. Nézz bele pár, tőzsde / befektetés/ FIRE témájú, nyüzsgő facebook-csoportba és discord-csatornába, s kicsit bele tudsz látni ebbe a világba!

2023. júl. 25. 12:09
 22/31 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam a tőzsdét. Utána is olvastam a dolgoknak. Kb 3 évig volt brókerszámlám, daytrade-eltem is. Voltak szép nyereségeim és bukóim is. Aztán rájöttem, hogy ez nem nekem való.

Tény és való, jó pénzeket lehet rajta összehozni, ha az ember ért hozzá, de nagyon sokat kell foglalkozni vele. Nekem elsősorban a merészségem nincs meg hozzá, sosem voltam kockázatvállaló típus semmiben. Szóval már csak ezért is, az időmet inkább másra fordítom.

Van egy szépen felújított lakásom, amit jövőre teljesen ki is fizetek, egy jól jövedelmező munkám és egy kikapcsoló hobbim. Nekem jó ez így.

2023. júl. 25. 12:16
 23/31 anonim ***** válasza:

Tényleg nem való mindenkinek.

Én már gyerekként kereskedő-típus voltam, s azóta is mindig.

Én nem vagyok hajlandó egy "főnök" céljaiért dolgozni, így amit csinálok, azt tekintem a munkámnak. Napi szinten rámegy 2-4 órám. Egy átlag munkaidőhöz képest ez fele sincs. Nekem ez így jó. Rengeteg idő jut a hobbijaimra. Túrázok, hegyet mászok, utazok.

Néha én is veszítek kisebb összegeket, de ez olyan mint a boltosnak a bérleti díj. Költség. Hidegen hagy, hisz bele van kalkulálva.

Kriptóm pl. nekem sincs. Sajna, a legelején (amikor még könnyen milliárdossá tehetett volna) nem láttam meg benne a lehetőséget, később meg már nem érdekelt. Mára pedig egyre távolodik attól a céltól, ami miatt létrejött, szóval számomra kockázatos, plusz emellett alacsony hozamú.

2023. júl. 25. 12:30
 24/31 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy esetem, amikor szerencsétlenül vásároltam be egy kisebb cégbe, aminek az árfolyama meredeken zuhanni kezdett. Mondjuk sosem kockáztattam olyan pénzt, amit ne tudtam volna nélkülözni, de elég sokat stresszeltem rajta három hónapig, mikor néztem, hogy -45%-ban van a pozíció. Szerencsére később jött egy részvényösszevonás, ami meglökte az árfolyamot is fölfelé, így minimális bukóval kiszálltam belőle, de ez volt az egyik ok, amiért úgy döntöttem, hogy az én idegzetemnek ez nem való.

Kötetlen munkaidőben dolgozom külföldre, euróért, azt csinálom, amit szeretek, szóval nem robotmunka. Másnak meg ez a meló lenne túl nehéz.

2023. júl. 25. 13:01
 25/31 A kérdező kommentje:
Ahhoz hogy ilyen nagy cégek részvényeivel kereskedhessetek nincs valami komoly feltétele pl minimális tokekovetelmeny vagy ISDA tagság? Mert tudtommal nem ilyen egyszerű a dolog.
2023. júl. 25. 15:04
 26/31 anonim ***** válasza:
Pedig de. Nyitsz egy számlát és lehet venni teslát. Nekem is van tesla részvényem is többek között, semmi extra nem kellett hozzá.
2023. júl. 25. 15:11
 27/31 anonim ***** válasza:

@25

Ha pl. Ersténél vagy KBC-nél akarsz ilyesmit, ott valóban, inkább csak sok milliós vagy soktízmilliós tételben érdemes, s inkább hosszú távú pozíciókban gondolkodni, mert nagyon magasak a tranzakciós költségek.

Kitűnő alternatíva lehet pl. az Interactive Brokers, lényegesen alacsonyabbak a költségek, konkrétan töredéke a hazai brókerekének.

De akár pici pénzzel, akár már pár ezer vagy pár tízezer forinttal is el lehet kezdeni a részvénykereskedéssel való ismerkedést pl. a trading212 felületén, ahol törtrészvényeket, akár 0,01 db részvényt is lehet vásárolni, külön tranzakciós költségek nélkül. Rendkívül kellemes a kereskedési felülete (akár mobilon is), nagyon nagy választék van részvényekből, s időről időre "megkínálja" az ajánlókóddal regisztráló felhasználókat (és az ajánlókat is) egy max. 100 dollárnyi ajándékrészvénnyel, amit tarthatsz is, de el is adhatod..

Vagy pl. Revoluton is tudsz venni, akár 0,1 részvényt is, bár ott bizonyos havi tranzakciószám fölött vannak tranzakciós költségek és bizonyos korlátozások (pl. pattern day szabály).

2023. júl. 25. 15:50
 28/31 anonim ***** válasza:
0%
De egy öttagú család ennyiből nem tud félre rakni.
2023. júl. 25. 19:36
 29/31 anonim ***** válasza:
37%

@28

…ha nem akar.

2023. júl. 25. 20:22
 30/31 anonim ***** válasza:
Havi 1,4 milla nettóból nem tud félrerakni egy 5 tagú család? Az komoly :D. Ti naponta 3-szor jártok étterembe?
2023. júl. 25. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!