Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora összeg számít középosz...

Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)

Figyelt kérdés

A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):

- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre

- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta

- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)

- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle

- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)

- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban

- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)

Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).

2022. febr. 18. 02:57
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
77%

Amiket leírtál elég tág kategóriák.

Pl:

"évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre"

Ez lehet 4 nap a Balatonnál, kempingben vagy lehet valami menő 5 csillagos hotel, ilyen-olyan lakosztálya, 14 napra. Elég nagy különbség lesz különbség árban.

"fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)"

Itt is szóbajön, h milyen igények vannk. A 2 felnőttnek kell részletet fizetni a legújabb iphonra? Vagy csak a legminimálisabb számlára mentek?

"nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle"

Lehet nassolni palermói sonkát vagy 200 forintos saját mátkás chipset is...

Szórakozásra elég a netflix vagy havi párszor azért mennétek moziba is mondjuk?

2022. febr. 18. 03:31
 2/44 Isti22 ***** válasza:
34%

Az átlagfizetés nettó 285 ezer, ebből következően jövedelmi szempontból a középosztály kb. 250-300 között van. Ha a jövedelmi tizedeket nézed, akkor ez még sokkal kisebb összeg, olyan sok az alacsonyjövedelmű az országban.

Amit felsorolsz, annak a költségei minimum 300-400 ezer, és ha a harmadát félre akarod tenni, akkor matematikailag azt jelenti, hogy kb. 600 ezres fizetésről beszélünk, ami nem elérhetetlen, de azért nagyon kevesen kapnak ennyit.

Ha két emberről és két jövedelemről beszélünk, úgy reálisabb.

Egyébként a középosztály nincs definiálva, szóval kb. bárkit odavehetünk.

2022. febr. 18. 03:34
 3/44 A kérdező kommentje:
#1-es mindenből mondjuk közepes értéket és mennyiséget vegyél, pl. coca-cola, chio chips, snickers,stb. nassolásnak, középkategóriás telefon átlagos havi előfizetéssel, havi pár mozi vagy olcsóbb fővárosi kocsma (baráokkal) a szórakozás, de nem minden héten a legdrágább fürdők, állatkertek vagy egyéb különlegességek. Nyaralás 1 hét a Balatonnál egy teljesen átlagos 3 csillagos panzióban ahol nem eszik meg az embert a kártevők, de nem 1 hónap egy 500 000 Ft/estés hotelben.
2022. febr. 18. 03:53
 4/44 Katoonene ***** válasza:
59%

Mivel nem vagyok fovarosi, az alberlet resze miatt nem tudok valaszolni biztosan, de a te kerdesedet se tartom jonak.

A lakhatasi koltsegek miatt ami Budapesten a tuleleshez eleg, Szekesfehervaron boven kozeposztalyon feluli fizetes.

Azt mondanam, hogy 1 millios fizetes szuken fedezne a fenti elvarasokat a fovarosban, de mellette dolgozzon meg valamit a felesegem, legalabb a tanari szint felett (pl takarito..)

2022. febr. 18. 04:19
 5/44 anonim ***** válasza:
70%
Középosztálybeli embert a vagyona tesz azzá, nem a fizetése. Ezek az osztályok, státuszok az emberekre vonatkoznak, sosem a fizetésre. Ha egy középosztálybeli elmegy közmunkára, akkor is középosztálybeli marad. De hogy konkretizáljam, nálam a középosztálybeli az azt jelenti, hogy legalább 2 lakás a nevén és plusz egy nyaraló, mind tehermentesen, legalább 1 autó, valamint többgenerációs felsőfokú végzettség (bár ez már inkább kifelé lóg a definícióból).
2022. febr. 18. 05:55
 6/44 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem próbáld magad elvégezni a számolást, ha már ennyi pénzt akarsz. Ha csak az egyik dolgozik, akkor szerintem 6-800 ezer bruttó tudja ezt az elvárást fedezni.
2022. febr. 18. 06:38
 7/44 anonim ***** válasza:
2022. febr. 18. 07:18
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

hiányos a definíció. alapvetoen 600e ft nettóra tippelek (mindegy a kérdés szemszögéből hogy zsebbe vagy átutalással kapod)

Én anno csináltam egy összesítést, ami eléggé rossz lett, mert kihagytam dolgokat. Itt két 10 év alatti gépjármű is bele került (közép kat), két gyerek nyaralás külföld és egy nyaralás itthon plusz egy jobb hétvége.

Cserébe nincs hitelem. Ez éves szinten 14.874m huf lett, ami havi szinten valamivel több mint 1.2 millió forint költést jelent.

És ebben nincs benne a gyerekek születésére fordított pénz, tulajdonképpen én festem itthon a lakást így a felújítás sincs benne, most a mosogató gép nem fűt éppen alkatrészt keresek hozzá mert nem hívok szerelőt, ha valami bútor kiegészítés kell lapszabászatban levágatom és itthon megcsinálom, és még lehetne sorolni.

2022. febr. 18. 08:13
 9/44 anonim ***** válasza:
84%

4 tagú családnak szerintem netto 900k-1M-tól számít középosztálynak, ez kb erre elég:

Ebből étkezés 4 emberre 100k

Hobbik, extra programok (havi 1-2 családi vacsora pl étteremben, kondibérlet, úszás, vitaminok stb...) 100k

Lakás rezsivel 150k

2 átlagos kocsi törlesztése 250k

100k félrerakva hirtelen jövő költségek fedezésére és nyaralásra

Ez 700k, tehát marad 200-300 havonta félrerakni, befektetni.

2 ember esetén azt mondanám, hogy netto 600 felett/hó.

2022. febr. 18. 08:19
 10/44 anonim ***** válasza:
80%
szerintem ha a pár együtt megkeres egy oylan 7-8 k-t akkor már ez teljesíthető.
2022. febr. 18. 08:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!