Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)
A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):
- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre
- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta
- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)
- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle
- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)
- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban
- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)
Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).
"Törlesztése? Középosztály nem vesz hitelre autót, mert ki tudja fizetni egyben."
Majd ha az infláció nem lesz magasabb, mint a THM, majd akkor.
19: a szamolas akkor se rossz mert nekem így jön ki 2 darab 2015ös gyártású autóra (1 mazda és 1 kia) a képlet:
Éves: költések
közlekedés
google szerinti benzin 1152 (Nyaralásokkkal)
gépj, érték vesztés 2 db 800
gépj adó 160
biztosítás 120
utdíjak 80
gumi kopás + csere 180
olajcserék 120
fék etc 100
javítások 250 (javítás most kezdődött idáig semmi se volt)
Total közlekedés év 2962
Az lazán hozza a havi 250e ftos költség keretet, legalábbis amennyit az autó elvisz akkor, ha nem kell rá költeni csak használni.
"Törlesztése? Középosztály nem vesz hitelre autót, mert ki tudja fizetni egyben."
Középosztály azért vesz hitelre autót, mert a fent maradó pénzt nagyobb hozammal be tudja fektetni, mint amekkora a hitel THM-je.
#22: Ez azért nem egy átlagos autóhasználat. Ha két autóra számoltad a benzint, az 20ezer km/év mindkét kocsinál, ami ugyan nem sok, de azért az átlag nem megy ennyit.
A 160 ezres gépjárműadó nem tudom, hogy jött ki. Sportkocsikról van szó? Egy 2015-ös 120 lóerős kocsi adója évi 26 ezer.
Biztosítás is max akkor ilyen drága, ha A0-ban vagy. Én B10-ben évi 20 ezret fizetek. Gumit nem kell minden évben újat venni, őszi-tavaszi gumicsere két autóra 50 ezer, plusz 6 évente egy új garnitúra 100 ezerért, tehát évi 115 ezer. A 120 ezres olajcsere is csak márkaszervizben annyi két kocsira, normális helyen 25-30-ból megvan egy olajcsere per kocsi.
Ez nem kozeposztaly, amit leirtal, hanem egy alsókozep, vagy munkasosztaly max. Ehhez ugy ket főre 300-300k netto eleg.
A kozeposztaly ugy kezdodik, hogy kerteshaz, nyaralo, kulfoldi nyaralas gyerekekkel, stb. Ez mar az 1M netto feletti szint.
a bitosítást nem néztem de olyan 50-60 között van.. ez betudható annak hogy nincs B10 jelenleg, mert egy ideig céges autót használtam és most van pár éve saját megint.
gumi: rákerestem a neten sima mazda 6 sedan méret!
nyári: 225/45 r19 nyári dunlop sportmaxx rt 56ezer 4 kerekű az autóm nem 100 hanem 224e ft.
téli: ugyanez a meret continentel wintercontact árat nem leltem csak nagyon drágát legyen 224 ez is, de több.
suv: kia sorento, 235/50 r19
hankook dynapro 58 kb 230
winter icept evo 72e kb 290
felgumizva a kocsi, csak a gumik ára 968e ft, ebben munkadij nincs..
6 évente cserélve 161e ft évente, és akkor tényleg csak centriroztatni vittem el, és a téli nyári cserét itthon csináltam az udvaron, és volt minden autóhoz egy pót alufelni garnitúrám.
automata váltó olajcsere 4 évente: 2x120e ft, átmosással, tehát 60e ft, évente.
marad 60e ft, a 2 autóban olajcserére, 2 évente fékfolyadék cserére, te azt mondod hogy az olajcsere 30e ft, én azt mondom hogy az olajcsere és fékfoyladék csere 30e ft, és még a szűrők is beleférnek.
Szóval többre írtad mint amit én mondtam. Ezek után nem értem mi a probléma.
fogyasztás:
1.152-t számoltam . a sorento 12 litert fogyaszt gázolajból városban, autópályán 9 liter.
6.3 a gyári adat de köze nincs hozzá,
a mazda 6 jobb ő 10 alatt van városban is, autóúton 7-8 körül.
átlagosan a hosszú utak miatt amikor kevesebb 10el számoltam. 2400 liter üzemanyag, ez összesen 24000 km. 2 autóra.
jól számolom ??
a gyereket el kell suliba vinni visszahozni, 2 gyerek 2 eltérő időben, az 3 kör.. Lovaglás karate mittudomén vinni kell.
ha levonom a külföldi nyaralást ami 5-6000 km, mert szeretek autóval menni nyaralni, 18e km 1 évben párszor lemegyünk balatonra, hajdúszoboszlóra, netalántán bécsbe mert ott van egy lakásom (évente 2-3x) ez mind 500-500 km alkalmanként. legyen 10 ilyen az 5000 ft. marad 14ezer km a teljes évre..
Nem tűnik soknak, extrémnek pedig végképp nem.
"gumi: rákerestem a neten sima mazda 6 sedan méret!
nyári: 225/45 r19 nyári dunlop sportmaxx rt 56ezer
fogyasztás:
1.152-t számoltam . a sorento 12 litert fogyaszt gázolajból városban, autópályán 9 liter."
Elnézést kérek, megfeledkeztem arról, hogy a többség SUV mániás és ordas nagy benzinfaló dögöket vezet (városba minek?), amiken irdatlan nagy peres gumik vannak és abból is csak a prémium kategóriás a jó...
De biztos én vagyok a hülye. Az én kocsimra 17e/db áron vettem ADAC tesztmásodik Klébert. Igen, erre csak 15"-os kell. Meg is őrülnék, ha 50 ezerbe kerülne egy abroncs. Igen, az én kocsim csak 75 paci, de cserébe nem költöm rá a gatyámat. A minap szeltem át vele az országot, autópályán 5,1-es fogyasztással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!