Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora összeg számít középosz...

Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)

Figyelt kérdés

A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):

- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre

- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta

- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)

- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle

- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)

- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban

- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)

Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).

2022. febr. 18. 02:57
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
16%

"Törlesztése? Középosztály nem vesz hitelre autót, mert ki tudja fizetni egyben."

Majd ha az infláció nem lesz magasabb, mint a THM, majd akkor.

2022. febr. 18. 10:47
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

19: a szamolas akkor se rossz mert nekem így jön ki 2 darab 2015ös gyártású autóra (1 mazda és 1 kia) a képlet:

Éves: költések

közlekedés

google szerinti benzin 1152 (Nyaralásokkkal)

gépj, érték vesztés 2 db 800

gépj adó 160

biztosítás 120

utdíjak 80

gumi kopás + csere 180

olajcserék 120

fék etc 100

javítások 250 (javítás most kezdődött idáig semmi se volt)

Total közlekedés év 2962

Az lazán hozza a havi 250e ftos költség keretet, legalábbis amennyit az autó elvisz akkor, ha nem kell rá költeni csak használni.

2022. febr. 18. 10:52
 23/44 anonim ***** válasza:
78%

"Törlesztése? Középosztály nem vesz hitelre autót, mert ki tudja fizetni egyben."

Középosztály azért vesz hitelre autót, mert a fent maradó pénzt nagyobb hozammal be tudja fektetni, mint amekkora a hitel THM-je.

2022. febr. 18. 11:05
 24/44 anonim ***** válasza:
94%
Én mondjuk ilyenre, hogy kocsitörlesztő, nem költök, inkább veszek használtat kp-re. De ja, szigorúan értelmezve nem is vagyok középosztály a 7-800 nettóval.
2022. febr. 18. 11:14
 25/44 anonim ***** válasza:

#22: Ez azért nem egy átlagos autóhasználat. Ha két autóra számoltad a benzint, az 20ezer km/év mindkét kocsinál, ami ugyan nem sok, de azért az átlag nem megy ennyit.

A 160 ezres gépjárműadó nem tudom, hogy jött ki. Sportkocsikról van szó? Egy 2015-ös 120 lóerős kocsi adója évi 26 ezer.

Biztosítás is max akkor ilyen drága, ha A0-ban vagy. Én B10-ben évi 20 ezret fizetek. Gumit nem kell minden évben újat venni, őszi-tavaszi gumicsere két autóra 50 ezer, plusz 6 évente egy új garnitúra 100 ezerért, tehát évi 115 ezer. A 120 ezres olajcsere is csak márkaszervizben annyi két kocsira, normális helyen 25-30-ból megvan egy olajcsere per kocsi.

2022. febr. 18. 11:25
 26/44 anonim ***** válasza:
71%

Ez nem kozeposztaly, amit leirtal, hanem egy alsókozep, vagy munkasosztaly max. Ehhez ugy ket főre 300-300k netto eleg.

A kozeposztaly ugy kezdodik, hogy kerteshaz, nyaralo, kulfoldi nyaralas gyerekekkel, stb. Ez mar az 1M netto feletti szint.

2022. febr. 18. 11:34
 27/44 anonim ***** válasza:
0%

a bitosítást nem néztem de olyan 50-60 között van.. ez betudható annak hogy nincs B10 jelenleg, mert egy ideig céges autót használtam és most van pár éve saját megint.

gumi: rákerestem a neten sima mazda 6 sedan méret!

nyári: 225/45 r19 nyári dunlop sportmaxx rt 56ezer 4 kerekű az autóm nem 100 hanem 224e ft.

téli: ugyanez a meret continentel wintercontact árat nem leltem csak nagyon drágát legyen 224 ez is, de több.

suv: kia sorento, 235/50 r19

hankook dynapro 58 kb 230

winter icept evo 72e kb 290

felgumizva a kocsi, csak a gumik ára 968e ft, ebben munkadij nincs..

6 évente cserélve 161e ft évente, és akkor tényleg csak centriroztatni vittem el, és a téli nyári cserét itthon csináltam az udvaron, és volt minden autóhoz egy pót alufelni garnitúrám.

automata váltó olajcsere 4 évente: 2x120e ft, átmosással, tehát 60e ft, évente.

marad 60e ft, a 2 autóban olajcserére, 2 évente fékfolyadék cserére, te azt mondod hogy az olajcsere 30e ft, én azt mondom hogy az olajcsere és fékfoyladék csere 30e ft, és még a szűrők is beleférnek.

Szóval többre írtad mint amit én mondtam. Ezek után nem értem mi a probléma.

2022. febr. 18. 13:23
 28/44 anonim ***** válasza:
33%

fogyasztás:

1.152-t számoltam . a sorento 12 litert fogyaszt gázolajból városban, autópályán 9 liter.

6.3 a gyári adat de köze nincs hozzá,

a mazda 6 jobb ő 10 alatt van városban is, autóúton 7-8 körül.

átlagosan a hosszú utak miatt amikor kevesebb 10el számoltam. 2400 liter üzemanyag, ez összesen 24000 km. 2 autóra.

jól számolom ??

a gyereket el kell suliba vinni visszahozni, 2 gyerek 2 eltérő időben, az 3 kör.. Lovaglás karate mittudomén vinni kell.

ha levonom a külföldi nyaralást ami 5-6000 km, mert szeretek autóval menni nyaralni, 18e km 1 évben párszor lemegyünk balatonra, hajdúszoboszlóra, netalántán bécsbe mert ott van egy lakásom (évente 2-3x) ez mind 500-500 km alkalmanként. legyen 10 ilyen az 5000 ft. marad 14ezer km a teljes évre..

Nem tűnik soknak, extrémnek pedig végképp nem.

2022. febr. 18. 13:30
 29/44 anonim ***** válasza:
87%
Nincs olyan, hogy középosztály. Én sokszor megkapom, hogy "felsőosztály"-os munkám van, mivel mesterdilplomás gimnáziumi tanár vagyok, közben meg nettó 172 ezer a fizetésem és szó szerint nyomorgok albérletben.
2022. febr. 18. 13:37
 30/44 anonim ***** válasza:
61%

"gumi: rákerestem a neten sima mazda 6 sedan méret!

nyári: 225/45 r19 nyári dunlop sportmaxx rt 56ezer

fogyasztás:

1.152-t számoltam . a sorento 12 litert fogyaszt gázolajból városban, autópályán 9 liter."

Elnézést kérek, megfeledkeztem arról, hogy a többség SUV mániás és ordas nagy benzinfaló dögöket vezet (városba minek?), amiken irdatlan nagy peres gumik vannak és abból is csak a prémium kategóriás a jó...

De biztos én vagyok a hülye. Az én kocsimra 17e/db áron vettem ADAC tesztmásodik Klébert. Igen, erre csak 15"-os kell. Meg is őrülnék, ha 50 ezerbe kerülne egy abroncs. Igen, az én kocsim csak 75 paci, de cserébe nem költöm rá a gatyámat. A minap szeltem át vele az országot, autópályán 5,1-es fogyasztással.

2022. febr. 18. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!