Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)
A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):
- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre
- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta
- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)
- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle
- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)
- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban
- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)
Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).
ezt megértem amit írsz, ellenben elfogadni nem tudom.
Nem kedv kérdése volt a gépjármű vásárlásom (utálom a suvokat) hanem 8-9 éve vétlen részese voltam egy balesetnek, aminél a kis 1.1 tonnás autómat úgy elkapták hogy csoda hogy túléltem.
Magamat nem féltem, motorozok is, de a családomat nem engedem nem biztonságos autóval, vagy szemét gumival sehova. A suv is ennek a folyamodványa lett, 1.95T egy csattanásnál nagyobb eséllyel győz, mint egy toyota aygo ahol lemértem hátul 10 centi a gyűrődő zóna (apáméknak vettem egyet mert erre vágytak, bár a fogyasztást nem tudom mert 2 év alatt 1 tank benzin nem fogyott ki belőle :D )
Szóval kell hogy beleférjen a rendes gyerekülés, és ne ez legyen a szűk keresztmetszet ütközéskor.
Ezt a trendet --ami mellékesen egy marhaság-- nem én találtam ki, sőt ennek a nehéz nagy dög autó trendnek én csak egy kis elszenvedője vagyok, de alkalmazkodni tudok.
Ha olyan barom vagy, hogy diplomásan 170 ezerért dolgozol, akkor még is érdemled, hogy nyomorogj az összes tanárral egyetemben.
#31: Oké, ez akkor részedről egy reakció volt, valahol érthető. De lehet, hogy kicsit átestél a ló túloldalára. Egy kisebb autó is lehet biztonságos és egy SUV-ban is lehet halálos balesetet szenvedni. Én mindenből ár/érték arányt nézek és a középmezőnyből igyekszem választani. Oké, hogy a prémium gumi elvileg jobb, de egy ADAC tesztmásodikat sem mondanék szemétnek.
Anyukám egyszer majdnem ott maradt, amikor egy nyerges elnézte a sávot és a holtterében letarolta anyám kocsiját. Szerencsére városban, alacsony sebességgel, de a kocsi totálkáros lett. Ennek ellenére utána egy Alto-t vett, mert neki az tetszett.
Rendben anyukádat megértem, Apám is a toyota aygot akarta.. Lett is neki.
Ellenben megmagyarázni nem tudom hogy nem túlzás a suv, de az 5 litert fogyasztó autóban nem hiszek..
Márcsak azért se, mert mivel "középosztálybeli" kategória a téma és ahhoz szóltam hozzá, Budapest XII kerület ahol naponta rohanunk sulijárattal, Ez hegyvidék. Itt nincs 5 litert fogyasztó autó, egyszerűen hegyről le és fel, csak van évente féktárcsa csere.A prius képtelen 5 literre itt, és olyan anti autó, hogy annál még a suv is jobb.
így a suv, -- bár azt ritkábban használjuk gyerek hordásra -- ott eszi a 12 litert..
Egy bármilyen takarékos autóval a 7 liter körüli lenne racionális, ezt a sulijáratos túllövünk a célon autóval 10 alatt picivel, suvval 12 liter. tehát max 5 liter az eltérés..
mivel nem minden suli, így a 24e km-re kivetítve legyen fele fele, legyen 4 liter plusz, de mondom nem mindent suvval teszünk de legyen tényleg 4 liter veszteség. Mai őrületes benzin árral 460e ft.
De nem terveztem ezt az árat amikor vettem, sőt a suv tudtam hogy többet fog enni de a 2.5ös benzines autónál is 20%al többet azt nem terveztem.
szóval 200-250e ft évente volt a terv, hogy annyit bukom, cserébe nem kell ismerőstől kocsit kérni hogy a kishajómat vízre rakhassam (1.7 tonna), ha lovat kell vinni vihessem, és bár nem sűrű ez az esemény, de ennyit akkor gondolatban megért. És emelett azért a brutál önsúly ha nem is sokat de tanultuk általánosban segít ha baj van.
Most helyette lett a jelenleg számolt 460e ft évente ezekért az előnyökért. Megérte ? Nekem még így se rossz, bár nem az évszázad alkuja. De ennyi erővel vehettem volna valami kis elektromos szutykot, töltögethetem, azzal lehetne ezt a nyereséget fokozni de havi 30-40e ft nyereségért nem akartam ezzel terhelni a családot.
A gumi méretet meg nem én választottam, 1-2 évesen veszek autókat,ami jó áron van, egyszerűen ez ilyen sport, ezért nem engedek el egy jó vételt mert úúú nagy kerék van rajta.. Ezt tették rá a gyárban, kész.
Én is adac alapján megyek, télen nedves és száraz út, nyárinál száraz út, kivéve a sportmaxx rt aminél csöndes gumit kerestem.. És csöndes is az első 2 évben de utána már sajnos nem.
Egyedülálló, 26 éves nő vagyok. Nettó 330-at keresek + 32 ezer szép kártyán, kapok 350 ezer körüli éves bonuszt és most emelték a fizumat 30 ezer nettóval.
Ennyiből tudok menni minden évben külföldre nyaralni, pár napra síelni, és van egy kutyám, akit el tudok látni, havi költsége kb. 30 ezer. Fenntartok egy autót (kaptam), és csak rezsit meg biztosítást fizetek, olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyedül élek a szüleim volt házában. Tudok venni nagyobb értékű dolgokat is, nemrég vettem tv-t, tudok fizetni magánorvost meg ilyenek. Így ez nagyon jó fizetésnek számít, mert félre is tudok tenni havi átlag 80-100 ezret. Nem kell spórolnom a kaján, vannak hobbijaim, alapvetően jó színvonalon élek.
Ahhoz viszont kevés, hogy saját ingatlant vegyek. Autót is csak hitelre tudnék venni. Tehát szülői segítség nélkül jó életszínvonalhoz szerintem legalább nettó 500-600 ezres fizu kéne.
...és mi van ha valaki nem a bérrabszolgaságban gondolkodik? Egyik hónap 3M nettó a másik meg 5 kiló aztán egy 1M...
Vagy ennyire nem sikerült kikeverdeni a kádárista gondolkodás nélküli világból?...munkából még senki nem lett gazdag...
Magyarországon a milliókat keresők nagy része adócsaló, másképp nem megy. Nem mindenki szeretne illegális módon meggazdagodni, aztán imádkozni, hogy ne csukják le. Vagy te pontosan mivel is keresel havi 5 millió nettót? Azt már nem mernéd leírni, mi? :D
Nem a 38 vagyok, nem tudom ő mivel keres több milliót havonta, de nekem is van, hogy besikerül. Roppant egyszerű. 33 évesen van kb 8 év élvonalbeli tapasztalatom, két cégben tulajdonrészem, és nyugati klienseknek egyéni vállalkozóként számlázva a napidíjam 500-700 EUR, azaz 200-250k körül alakul. Van hogy 20 napom is le van fedve egy hónapban (4-5M ft), van hogy csak néhány, akkor csinálom az egyéb projekteket, céges ügyeket, pályázatokat írok, stb.
És az 500-700 EUR még mindig nem a senior szint, pár év múlva már konzisztensen szeretnél 700 felett, akár 900 körül is számlázni napidíjat.
Nyilván ebből 12M felett lejön egy adó, de a lényegen nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!