Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora összeg számít középosz...

Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)

Figyelt kérdés

A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):

- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre

- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta

- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)

- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle

- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)

- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban

- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)

Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).

2022. febr. 18. 02:57
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Na de itt már bejön az, hogy nyugatiaknak számlázol, nem magyaroknak. Nyugati ügyfelektől én is elkérhetnék 3x annyit, mint magyaroktól.

2022. ápr. 19. 12:21
 42/44 anonim ***** válasza:
56%
A középosztályt nem a jövedelem teszi azzá. Ez így van. A családi környezet, a vagyon amivel aktuálisan rendelkezik az illető. Fővárosi viszonylatban 1 vagy 2 saját hitel nélküli lakás es auto már annak mondható tekintve h a legalacsonyabb ól nagyságu lakas a fővárosban 25 millió. Ehhez jön a végzettség s a csaladi anyagi korulmények mely több generációs. Szulok nagyszulok is jómódban élnek. Szimplán a fizetes nem tesz be osztályokba társadalmi rétegekbe ha nincs kézzel fogható befektethető, forgatható vagyona, értéktárgya.Az h szimplán jól keres valaki az nem jelent semmit mert nagyobb vagyona abból nem lesz/ teszem azt ingatlan, műtárgyak stb/rosszul van definiálva maga a kérdés is. Az osztalyok mindig a vagyoni helyzet generációs előélet szerint volt meghatározva nem a kereset alapján.
2022. máj. 21. 21:07
 43/44 anonim ***** válasza:
Azon meg nevetek h itt egymást tul licitálják az emberek. Felesleges csak a fizetesere vernie magát az embernek, mert ha nincs vagyona nem.tartozik a kozeposztaly also osztalyaba sem.
2022. máj. 21. 21:16
 44/44 anonim ***** válasza:
16%
En csoronak tartom magam pedig van saját kecóm🥺280 netto fizu s egyedul élek. Konkretan ez a nelkulozo élet ami kiakaszt h így se vehetem meg a gucci taskat gond nelkul😭😭csak gagyibbat. S nem tudok maldívra menni évente, orulok ha ki tudok nyögni évente 1 hetes horvát utat, meg 1 het balaton soundot. Sztem kinek mi a kozeposztaly. Sztem en az also szegeny reteg vok. Nincs hitelem a 6ker-be van egy kis kecom amit kaptam a szuleimtol, meg egy 12 eves tragacsom. Hat ez minden csak nem kozeposztaly☹☹🥺sztem nyomor. Igaz nekem vannak igenyeim is de kinek nincs. 28/l
2022. máj. 21. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!