Mekkora összeg számít középosztálybeli fizetésnek Magyarországon 2022-ben? (Konkrétum a leírásban)
A beosztás mindegy, de a következő kritériumoknak feleljen meg az adott alkalmazotti jogviszonyból származó fizettség (cafetéria nélkül):
- évi 1 belföldi nyaralás fedezése 2 (felnőtt) személyre
- 1 budapesti albérlet vagy egy (2 szobás, emeleti lakásra szánt) lakáshitel probléma nélküli fizetése havonta
- étkezés nélkülözés mentes megoldása 1 hónapban 2 személyre (tehát nem kell csirkefarhátat vagy kevesebb ételt venni megszorulás miatt)
- nassolásra / álagos hobbira illetve szórakozásra is jusson belőle
- fedezve legyenek a havi számlák (telefon/víz/közös költség)
- emellett a költségek mellett is félre lehessen tenni a fizetés legalább harmadát 1 hónapban
- olyan fizetésekről van szó amit a munkáltató trükközés nélkül bejelent, illetve nincs utána adócsalás (tudom hogy ez ipar/munkáltató függő, csak nem akarok "Relatív, mert én kőművesként 1 milliót keresek de minimálbérre vagyok bejelentve" jellegű válaszokat)
Nyitott vagyok arra, ha esetleg ti más határokat húznátok meg, csak akkor írjátok le mire gondoltatok (elsimerem, hogy a legtöbb pénzügyileg tudatos ember nem csak egy főállásból keres, de most játszunk el a gondolattal, hogy a fenti kritériumokat tényleg 1 bevételforrásból kell fedezni).
Na de itt már bejön az, hogy nyugatiaknak számlázol, nem magyaroknak. Nyugati ügyfelektől én is elkérhetnék 3x annyit, mint magyaroktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!