Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyha nem a 100%-ot kérem le...

Hogyha nem a 100%-ot kérem le a cafateriát szép kártyára, hanem mondjuk 30%-át készpénzre,akkor éves szinten 16ezret vesztek, mivel a kp bérként adózik. Hülyeség ez? Ha egy év alatt nincs elköltve a szép kártyára befolyt összeg, akkor az elvész?

Figyelt kérdés

Mert engem jobban zavar az, hogy ha 100%ban lekérem szép kártyára, viszont havonta tudom, hogy nem fogom venni a faradtsagot, hogy nezzem melyik uzletben mire fogadjak el,es utazzak oda. Tudom a kormanyrendeletet,hogy majusig hidegelelmiszerre is elfogadjak,meg a zsebek kozti atjarhatosagot is tudom dec ig.

Majus utan,ha nincs elelmiszerre elfogadva,akkor ugyanott vagyok, hogy kenyszerbol mehetek etterembe, meg olyanra koltsem amire nem akarok alapbol.

Ez havi szinten 1350ft veezteseg,eves szinten 16200 ft, szoval nem olyan vesz,mint mondjuk havi szinten szep kartyan marad 8 ezer ft om mert nem tudom mire kolteni,es eves szinten az meg 96ezer lesz az evvegen,es az csak all a szamlan...es Ha letelik egy ev meg elkolthetem majd? Vagy hogy van ez egy ev utan mi lesz a maradek osszeggel?

2022. febr. 10. 02:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik el. 3%-kot levonnak havonta, ha lejár. De nem 1 év után jár le, hanem a következő év utáni év májusában. Tehát a 2022-ben megkapott összegek 2024 májusban járnak le.
2022. febr. 10. 06:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A lejárat úgy van, ahogy az egyes mondja.

De ha nem jársz semmi olyan helyre, ahol el tudod költeni, akkor még mindig jobban megéri párezer forinttal kevesebb kp-t kapni, minthogy ott állnak a tízezrek a szép kártyán, a gyereknek meg nincs pénz új cipőre.

2022. febr. 10. 09:08
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

1. Nem egy év alatt jár le az összeg. Amit idén feltöltenek a SZÉP kártyára, azt 2024 májusig költheted el, utána 3%-os díjat vonnak a lejárt összegből.

2. Baromi sok helyen eddig is elfogadták sima élelmiszerre, a rendelet előtt is.

3. Nem kell étterembe járnod. Én pl. SZÉP kártyával fizetem a napi kajámat, amit a kifőzdéből rendelek. Menüs helyeken 1300-1500 forint körül megvan egy ebéd.

4. Mivel átjárhatóak decemberig a zsebek, felhasználhatod étteremre, fürdőre, szállásra, szórakozásra.

2022. febr. 10. 09:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Egész egyszerűen nem bírom felfogni, hogyan lehetséges az, hogy rajtamarad a pénz a SZÉP kártyán.

Szabolcsi kis faluban még a zsebek átjárhatósága, meg minden istennyila előtt, egyszerű élelmiszerboltban lehetett SZÉP kártyával venni BÁRMIT. Mivel a nyugtán nem szerepeltek a tétel konkrét nevei, csak simán Tétel1, Tétel2. De több hentes is elfogadta, ismétlem, minden előtt.

De egy raklap sportboltban is elfogadják a szabadidőszámlát, kerékpár vásárlásra mondjuk. De csak egy tipp.

2022. febr. 10. 13:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne átharhatosag, a hentesnél akkor is elfogadjak. Havi egyszer elmész, bevasarolsz husból, kolbaszból, szalonna, virsli, de meg szalami, felvagott es savanyusag is kaphato. Hust berakod a fagyoba es kesz.

Ott eddig is elfigadtak, ezutan is elfogjak.

2022. febr. 10. 15:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Foleg,hogy vegetarianus vagyok

Igy kizart hogy hust veszek

2022. febr. 10. 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor veszel savanyú káposztát, tojást vagy száraztésztát. Legtöbb hentesnél kapható, de még fűszerek és zöldségek is előfordulnak némelyiknél.
2022. febr. 10. 20:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Biztos hogy be nem megyek henteshez. Hanyingerem van a nyers hus szagatol elhanynam magam
2022. febr. 10. 21:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Az már régen rossz, ha a húsnak szaga van.
2022. febr. 10. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!