Mi kell ahhoz, hogy mélyszegény családból származó fiatalként bekerülhessek a középosztályba?
Mélyszegénységből nem fogsz az értelmiségi középosztályba jutni.
Ha kellően sok pénzed lesz is, akkor is hiányozni fog a gyermekkorban elmaradt kulturális nevelés, az utazás, viselkedési és társadalmi normák elsajátítása.
Ez legközelebb a te gyermekednek sikerülhet.
Ettől még lehetsz gazdag vállalkozó mondjuk, de sajnos a mélyszegénységből fakadó hátrányt nem lehet utólag ledolgozni.
A lényeg csak nyugisan.
Az első és butasagnak tunhet de ide írom az egészséged. Pl.ne ugorj bele az o.l.tasba hogy majd nagyobb bajod legyen mert akkor nem leszel a középosztály része .
Utánna sok munka ,majd egy jó vállalkozás és probléma megoldva
Mondjuk ha a nemzetkozi normát veszünk alapul akkor havi 3.500€ már középosztályba tartozol ingatlantól függetlenül.
Ezt persze Magyarországon nem sokan gondolják igy és nagyon nehéz belőni a középosztályt de az tekinthető annak aki legalabb havi 1 millió felett NETTÓBAN hazavisz. Mellette ha van ingatlanod és egyébb jövedelmed egy újabb plusz.
A középosztályba tartozó személy nem tud bérelt sok méteres jachttal nyaralni a Földközi - tengeren de eltud menni egy 5* szállodába nyaralni a tengerpartra, meg tudja magának engedni a premium ruházatot luxus dolgokkal kiegészítve, nem okoz gondot neki egy elromlott háztartási cikk és tud magára, az egészségére, a hobbijára, a külsejére költeni. Egy szezonban több cipője van, áldoz az egészségmegőrzésre és figyel a külsejére. Az élelmiszerboltba nem nezi az árakat mert nem szorul arra hogy a legolcsóbbat vásárolja meg. De nem tud mellekzsebbol vásárolni 15 milliós autót a barátnőjének mint az aki a felső tízezerbe tartozik.
Az elsőnek igaza van
“Ha kellően sok pénzed lesz is, akkor is hiányozni fog a gyermekkorban elmaradt kulturális nevelés, az utazás, viselkedési és társadalmi normák elsajátítása”
Sok dolog ki ütközhet még akkor is ha van pénzed. Aki tehetős családban nő fel az gyerekként is utazott, szamara a repülős utazás egy megszokott rutin. Aki mélyszegény annak egy új dolog ami a pénzzel együtt került az életében. Egy tehetős családban felnőtt járt különórákra, sportolt, zenével is lehet kapcsolata. Egy mélyszegény mindezt nem élte meg. Tud teniszezni, lovagolni vagy baletozni. Tud elegáns étteremben mozogni mert megszokta gyerekként. Sokszor hiába van pénzed vannak olyan dolgok amelyek kimaradtak az eddigi életedből igy nem tudod biztosan kezelni a helyzetet. Ez a mai politikai elit tagjaira is elmondható, képtelenek a gyorsan jött gazdaságot kezelni. Ezert vannak nyakig ékszerezve, feltünő markajelzeses ruhákba járnak, kérkednek.
És mit számít az? Az életben semmi más nem számít, csak a pénz és a hatalom.
Én egyszerűen jobban szeretem a pénzt, mint hogy elköltsem.
22 éves koromra felhalmoztam 3 millió forintot, de egy 200 forintos joghurtra is sajnálom elkölteni a pénzt
Egy nagy multinál dolgozom és az elmúlt félévben felvettem 2 gyakornokot.
Egyet,aki magán gimiből jött,Budáról és egy másikat aki egy kis faluból származik,nsm annyira jó anyagi körülmények közül,de most a fővárosban jár egyetemre.
Mentünk pl étterembe csapatot építeni, az előbb említett srác rutinosan mozgott, látszott hogy már kitudja hányadik éttermezése,míg a lány ügyetlenkedett,másokat figyelt,hogy éppen mit kell csinálni,hogy enni.
Viszont így szépen megtanulja ezeket a viselkedési formákat,mikor mit szoktak tenni, és elsajátítja,legközelebb már ő is rutinos lesz.
Szóval szerintem simán fel lehet zárkózni az általad emlegetett középosztályhoz,csak tanulás és tapasztalatszerzés kérdése.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!