Középosztályba, illetve felső középosztályba csak akkor lehet bekerülni, ha az ember vállalkozó?
Nem tudom, hogy honnan számít valaki középosztálynak, meg felső középosztálynak.
Vagy ha keresek 250 ezret, akkor már középosztályba tartozónak mondhatom magam? Vagy szegény vagyok?
Igen. Alkalmazottként 33,5%ot vonnak a béredből. 1 milliós bruttó bérből ugrik 335 000 Ft alapból.
nézzünk egy sarkított példát:
Ha én mezei katás vállalkozóként összeszedek 1 millió Ft bevételt, azután csak 50e ft-ot fizetek az állam felé és kész.
Tehát én évente befizetek 600e-et a kasszába, míg az alkalmazott 4 milliót.
Én az évi 12 milliós béremből megtarthatok 11,4 milliót, míg az alkalmazott megtart 7,9 milliót. Ez 10 év alatt 35 milliós eltérést eredményez a vagyonunk között.
Ezek szerint felso osztalyba tartozom. Tudod hogy juttam ide? Soha nem erdekelt hogy milyen osztalyu vagyok vagy hol vannak az osztalyok hatarai hanem kepeztem magam es egyre tobbet akartam. Az ismerőseim is hasonlo kategoriaba esnek. Tudod hany beszgetesben jon fel hogy ilyen osztaly olyan osztaly? 1 be se. Tudod milyen juttatas/kituntetes/dicseret jar amikor eljutsz x osztalybol y-ba? Tippelj....
Csak a csocseleknek nincs jobb dolga es ezert pattog ilyen dolgokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!