Hogyan vesznek az emberek ilyen autokat?
Nem keresek rosszul, kb 500k megvan minden hónapban, de nem értem mások hogyan vesznek 2-3 milliós autókat. Hitelre? Vagy mindenki spórol rá 2-3 évet?
Szeretnék venni egy normális autót, de 2-3 millió forinttól kezdődnek ami tényleg tetszik is, biztonságos, és nem rohad. De legalább 2 évet kéne erre spórolnom, de inkább többet, ha másra is költök. Mindenki így csinálja, vagy mi a titok?
Vagy vegyek fel személyi kölcsönt, aminek nagyon rosszak a feltételei amúgy?
4: Ezek alkalmi kiadások.
Én ezeknek a felére egyáltalán nem költök.
Nem tartok fenn autót, nincs mikróm és légkondim se.
A szerelőt általában a biztosító fizeti, vagy nagyrészt ő fizeti.
De most nem egy teljes év költségvetéséről volt szó, hanem hogy kitűzöl egy célt és arra teszel félre. Nyilván nem a fogászat rovására, ha megengedheted magadnak a fogászatot.
Egyébként van már biztosítási rendszer a magáneüben is, már 4000 Ft/hó biztosítási díjtól, ebben még 30 milliós műtét is van.
De ha összesen évi 2x kell egy tömés, akkor még az évi 44 000 Ft-os díj is több, mint a listaáras fogászat.
23: Majd leülünk egymás mellé és összehasonlítunk mindent.
De amúgy a télen itt 8 fok volt az utcán, az éves gázszámlám spórolás nélkül 85-90 000 Ft, ami egyáltalán nem számít takarékosnak ahhoz képest, amiket itt olvasok, pl. 3x ekkora családi házaknál írnak ilyesmiket, amik jól vannak szigetelve, az enyém meg egy kisebb lakás.
Van, amiből kifejezetten sokat használok, ellenben nyáron bevásároltam belőle 2 évre, így azoknál a cikkeknél nem érintenek az áremelkedések-
Közértből eszem. Másnak meg van kertje, annak még olcsóbban kijön, ha már ezt a szót manapság lehet mondani élelmiszerekre, mikor a kilóárak a legolcsóbb élelmiszereknél is néha meghaladják a törtarany árát...
23: Amúgy arra tippelek, hogy te nem csak ezt a 3 dolgot adtad össze, hanem mást is beleveszel.
Nálam rezsi = közös költség vízzel + villany + gáz.
Semmi egyéb.
#26 Panelben élek. Sima 54nm-es lakás. Közös költség 10, villany télen 7 körül, nyáron klímával 13, távhő + HMV nyáron 6, télen 18, víz 2, gáz 1 (csak tűzhely van), összesen átlagban 35, ami még egész alacsony. Gázzal fűtve sokkal drágább lenne.
Kaja egy embernek havi 70, ha nem akarsz vacak minőségű dolgokat enni. Felhalmozni nem mindenből lehet és a raktározáshoz hely is kell. Én is meg szoktam venni akcióban lisztet, olajat, tartós tejet, ami eláll, meg ősszel teletömöm a fagyót az olcsó szabadföldi zöldségekkel, de akkor sem olcsó a kaja.
Szóval kaja+rezsi már egy százas, szóval nem tudom, te hogy jössz ki.
27:
"Kaja egy embernek havi 70, ha nem akarsz vacak minőségű dolgokat enni."
Ezt nem tekintheted ugyanannyinak egy 45 kilós nő és egy 145 kilós férfi esetében.
"Szóval kaja+rezsi már egy százas"
Igen, kb. nekem is.
Ezt is írtam.
Rezsi 31 000/hó, élelem kb. 50 000, de ehhez veszek táplákékkieglszítőket is, úgyhogy elképzelhető, hogy 70 közelébe jövök ki én is.
Ehhez jön szappan, zsebkendő, WC-papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!