Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan vesznek az emberek...

Hogyan vesznek az emberek ilyen autokat?

Figyelt kérdés

Nem keresek rosszul, kb 500k megvan minden hónapban, de nem értem mások hogyan vesznek 2-3 milliós autókat. Hitelre? Vagy mindenki spórol rá 2-3 évet?

Szeretnék venni egy normális autót, de 2-3 millió forinttól kezdődnek ami tényleg tetszik is, biztonságos, és nem rohad. De legalább 2 évet kéne erre spórolnom, de inkább többet, ha másra is költök. Mindenki így csinálja, vagy mi a titok?

Vagy vegyek fel személyi kölcsönt, aminek nagyon rosszak a feltételei amúgy?

2023. jún. 29. 09:01
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
42%
Trükkök ezreiből!
2023. jún. 29. 09:05
 2/28 anonim ***** válasza:
87%

El se hinnéd, hogy az emberek milyen drága autókat vesznek hitelből! Egyesek képesek nettó 300-as fizura 8-9 milliós kocsit venni hitellel.

2-3 millióért egy teljesen átlagos kocsit tudsz venni. Ha ügyes vagy, fél milliós fizuból egy év alatt összeszeded az árát, vagy lízingeled, az kedvezőbb, mint a személyi kölcsön. Mondjuk most tényleg nem jó a környezet a hitelfelvételre. Én 3 éve vettem kocsit, 50 ezer sincs a havi lízingdíj. Most ugyanarra a kocsira már legalább 90-et kellene fizetnem.

2023. jún. 29. 09:23
 3/28 anonim ***** válasza:
85%
Én amikor vettem a kocsit, akkor felét kifizettem, a maradék pedig lízing volt, 3 év alatt le is pörgött. Ugyanúgy megvannak erre is a bevált módszerek, folyamatok, mint a lakáshiteleknél.
2023. jún. 29. 09:43
 4/28 anonim ***** válasza:
73%

"Vagy mindenki spórol rá 2-3 évet?2

Vagy akár többet is.

Miért olyan furcsa ez?

Most ugye használt autóról van szó.

Hitelre is meg lehet venni.

500-ból én 2,5 milliót fél év-hét hónap alatt kispórolnék amúgy.

2023. jún. 29. 09:58
 5/28 anonim ***** válasza:
63%
2: Szia hogy megy ez a lízingelés? Banknál kell azt is?
2023. jún. 29. 09:59
 6/28 anonim ***** válasza:
63%

3: Szia hogy megy ez a lízingelés? Banknál kell azt is? Az összefér a lízinggel, hogy a felét ki is fizeted előre?...

Tudsz esetleg szerződést mutatni erre az esetre a neten?

2023. jún. 29. 10:00
 7/28 anonim ***** válasza:
63%
Lízingben általában a kereskedő is tud segíteni, de igen, amúgy a bank nyújtja. És naná, hogy összefér, hogy a felét kifizeted, mivel szabály szerint legalább 20% önerő kell a lízinghez.
2023. jún. 29. 10:33
 8/28 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk ha fél millát keresel, akkor egy kis számolással megvan, hogy ha semmi kiadásod nem lenne, akkor 4 hónap alatt megvan egy 2 millás autó ára. De ez elmélet, nyilván az embernek vannak kiadásai. Ha mondjuk 200 ezer a havi kiadás, akkor marad 300. 7 hónap alatt megvan egy 2 millás autó ára.

De sokan egyébként hitelre veszik.

2023. jún. 29. 10:48
 9/28 anonim ***** válasza:
43%
#8 hogy a pcsába lehetne havonta 200 ezerből megélni? Hát csak a kaja 70-80 ezer (és abban nincs benne étterem), telefonszámla, rezsi, tisztasági/tisztítószerek, meg sok más kiadás, ha valaki önállóan él, nettó 500-ból maximum egy százast tud félretenni havonta. Én biztos nem kuporgatnék 3 évet egy autóra, amit aztán fenntartani se tudnék, mert bizony az adók, szerviz, biztosítások, üzemanyag költségek fedezésére rohadtul nem elég a félmilliós fizu (tapasztalatból mondom). Ez max. annak megy, aki 30 évesen is anyucinál lakik és semmi kiadása nincs, de annak meg ne a többmilliós autó legyen a prioritás, hanem az önállósodás…
2023. jún. 29. 11:22
 10/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, lehet megnézem ezt a lízingelést!
2023. jún. 29. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!