Mennyi az a havi fizetès Magyarországon amivel luxus èletszívonalon tudsz èlni?
A luxus ott kezdődik, hogy nem bérből és fizetésből élsz, hanem vagy a befektetéseidből vagy vállalkozásból, ahol havi pár órát kell csak dolgoznod, mert megy magától a cég.
Namost akkor definiáljuk a luxus fogalmát is. Merthogy a luxuscikkeknél van egy belépő szint és onnan határ a csillagos ég. Vehetsz luxusautót 50 millióért és 200 millióért is. Van luxusóra 500 ezerért és 5 millióért is. Nagyon széles a skála. De amúgy a havi 12 millió az egy jó közelítés.
Hát számoljunk. Ha vagyonod nincs, és nulláról kell összerakni a 300 milliós házat mondjuk 5 éven belül, és mondjuk 100 milliót le akarsz rakni önerőnek, többit hitelre veszed, meg közben sem akarsz éhen halni, meg utána maradnia kell autólízingre is valaminek, akkor nagyjából 3-4 millió havi nettóra van szükséged.
Ezt amúgy két teljesállásban nyugati cégnek távmunkában dolgozó programozó simán összerakja. Akár egy is, de akkor az valami nagyon keresett területen tudta eladni magát, mostanság pl. egy Senior Machine Learning Engineer ilyen.
Ami szomorú az az, hogy európai értelemben a 300 milliós ház meg mondjuk egy BMW 330i az igazából nem luxus, hanem felső-középosztály. A luxus az innen még minimum egy 10x szorzó...
FIZETÉSSEL semennyiből. A luxus mégis hogy értelmezhető, ha az ember másnak dolgozik heti 40 órát?.... És egyáltalán hogy a lófüttybe mehetnél el akkor minden hónapban nyaralni??
A legeslegelső kritérium az lenne, hogy sose kelljen felhúzni az órát, akkor kelhess, fekhess, amikor akarsz.
A másik, hogy ne kelljen egy hatalmas ház és egy autó gondozására elcseszni az időt, megszervezni a munkákat, stb.
Én taxizom.
Tudod, mennyibe kerül?
Évente 50 000 Ft kb.
Ha sose vagy otthon, minek egy kb. 600 nm-es hodály egymagadnak 12 szobával, 12 fürdőszobával?
Szaladgálsz köztük és terítőt teszel a kádba dísznek?:)))
Ezeket takarítani is kell ám.
Nekem egy 70 nm-es lakás meg egy ugyanakkora nyaraló kéne konyhakerttel, meg 10 másik lakóingatlan befektetésnek, amiket viszont én nem használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!