Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi penzbol lehet ma luxus...

Mennyi penzbol lehet ma luxus szinvonalon elni hazankban?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok milyen koltsegei vannak e letnek. Fiatal vagyok,meg sose dolgoztam cegnel max funyirasert meg locsolasert kaptam egy 10est

2019. dec. 4. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha beleszuletsz, nem kell hozza penz.

Ha nem szuletsz bele, kerdes hogy mikorra akarod elerni. Es hogy hol kezdodik nalad a luxus. Van akinek a netto 300 eft fizetes mar luxusnak szamit, van akinek a netto 8-900 eft elmegy ugy, hogy nincs "latszata".

Egyebkent boven 7 szamjegyu netto havi beveteltol, pl. ha a havi eleve magas fix kiadasaidon felul marad annyi penzed barmelyik honapban, hogy a tartalekodhoz nem nyulva barmit ki tudsz fizetni magadnak vagy a csaladodnak. Gondolok itt arra, hogy ha befizetsz egy 4 fos 10 napos 5* nyaralasra a Fulop-szigetekre, vagy ha karacsony elott meg akarjatok nezni a csaladdal a Times Squaret es veszel 4 darab repjegyet New Yorkba indulas elott par nappal a Lufthansa egyik jaratara darabjat 4-500 eft-ert, ne menj minuszba, akkor is maradjon a havi bevetelbol. En olyan netto 1-1,5 mft/fo havi beveteltol mondanam luxusnak. Akinek meg ez kozel megvan, azt fogja mondani hogy inkabb 5 mft/fo. 😃

2019. dec. 4. 20:25
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
En szemely szerint negyszazra azt mondanam hogy nagyon jo, 500 felett nekem luxus lenne. Felso hatar meg nincs, ez nagyon szubjektiv kerdes.
2019. dec. 4. 20:50
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
szerintem már 500 ezer nettó az luxus kategória, azaz ha valaki nem esztelenül költi akkor bőven elég mindenre, persze ha semmi sem elég akkor a határ a csillagos ég
2019. dec. 4. 20:53
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

luxus kategória alatt felejtsük már el a "havi fizetést". az nem luxus szint, hogy másnak melózol napi szinten több órát.

Luxus ott kezdődik, hogy saját cégeid vannak, alkalmazottakkal, több 100 milliós vagy inkább milliárdos éves forgalommal mellé zsíros profittal. Az már luxus.

Amíg alkalmazott vagy, addig max nagyon magas életszínvonalon élsz. De a magas színvonal nem egyenlő a luxussal.

2019. dec. 4. 21:00
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Acluxus az olyan, havi nettó 15 millanal kezdődik
2019. dec. 4. 22:17
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

Nettó 500 mint luxus :dd.

Azt kiveszel a 13-ban egyedül egy lakást, marad 300.

Napi 10 ezer forintod van MINDENRE, érted? Mindenre.

2019. dec. 4. 23:26
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

7# nem kell kivenni egy lakást, pár év spórolásból, meg összeállni párban társsal, megvan egy lakásalap, plussz hitellel saját lakás. Minek dobjak ki 200 at albira, a semmire, egy idegennek, ami soha a büdös életbe nem lesz az enyém, ha 50 törlesztéssel megoldható?

Nincs az a pénz amivel ne lehetne szarul bánni.

2019. dec. 5. 02:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Luxus, hát nem a havi 1 milla.. Az max nagyon magas. A luxus pl ott kezdődik ha 50 millás autód van, meg 250 millás házad.. Úgy hogy holnap megint meg tudnád venni. A havi 1 millió sok, de pl 250 millás házhoz apropenz.

A gazdag nem alkalmazott már, több cég, stb.

2019. dec. 5. 07:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

@7 Aki nem engedhet meg magának havi 650 eurót lakhatásra, az nagyon nem él luxusszinten. Azon lehet vitatkozni, hogy minek van értelme, de a kérdésre ez nem válasz.

Jót mulattam azon, hogy havi 500k már luxus. Nagyjából 4 éve keresek ennél többet, utazások mennyiségét tekintve luxusban élek, semmi másban. Panellakás, nincs autóm, megtakarítás mondjuk van bőven.

2019. dec. 5. 09:15
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Inkább kidobsz pár évnyi megtakarítást, azzal a jelszóval, hogy "az albérletnél a semmire megy el pénz és a főbérlőt gazdagítod" és "kell a saját lakás, mert csak". Az albérletnél azért fizetsz, hogy mobilis maradhass (el tudsz menni pl. az ország másik végébe vagy külföldre dolgozni, illetve akkor is, ha lerohad a környék és kétes alakok költöznek a szomszédságodba) és befektethesd az önerőre szánt pénzt, hosszútávon hasznosabb és kifizetődőbb dolgokra (pl. tanulás, vállalkozás alapítása stb.).
2019. dec. 5. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!