Magyarországon ha valaki gazdag azt miért nem tisztelik?
Amerikában ha valaki gazdag azt elismerik, tisztelik.
Úgy vannak vele hogy azért gazdag/él jól, mert valamit biztos jól csinál ami tiszteletre méltó, becsülendő.
Itthon meg gyűlölködés, irigykedés, rosszindulat van a gazdagok/jómóduak felé. Tisztelet a kivételnek.
Miért nem inkább azt nézik az emberek hogy az ilyenektől mit tudnának tanulni? Mit csinálnak jobban? Ami által ők is fejlődhetnének.
Mit tudnék tanulni ezektől?
Hogyan házasodjak be az Orbán családba?
Hogyan kell visszaosztani a politikusoknak 40%-ot?
Hogy kell ellopni az EU-s támogatást 40cm-es kilátóra, meg síkvidéki alagútra?
Kösz, de ez a tudás nem tisztelendő. Esetleg a gyomruk, meg a bőrük vastagsága, de az sem tűnik erénynek...
Miért kellene tisztelni valakit AZÉRT, MERT gazdag??
Amerikában sem TISZTELIK, legfeljebb IRIGYEK RÀ, vagy LENÉZIK, ha nem tisztességesen gazdagodott meg (a nagy többség ez a kategória!)
Igen kevés ember lett AZÉRT gazdag, mert valamit jól csinált, a legtöbb jól csalt, jól vert át másokat - és ez NEM tiszteletreméltó, és még véletlen sem becsülendö!
Ellessük, hogyan lehet:
- 40cm-es, 24cm-es kilátókat építeni
- bicikliutat, csak gyalogosan megközelíthető helyre építeni
- bicikli akadálypályát építeni nyílt felszíni üveghulladékra és kiálló vasrudakkal építeni
- múzeumot építeni, áram, víz és megközelíthető út nélkül
- napelemgyárat építeni közművek nélkül
- szintén biciklipálya belvizes területre és a felszínen futó nagyfeszültségű kábellel, nah itt legalább van áram :)
- műanyag feldolgozót építeni és kifelejteni az áru befogadására alkalmas ajtókat a tervezésből, ez még csak hagyján de a gépeket sem tudják berakni
- gumiabroncs feldolgozót építeni nyersanyag és gépesítés nélkül
- erőművet áron alul eladni (2,5%-on), kivenni a 45 000 000 000Ft eredménytartalékot, majd 30 000 000 000Ft-ért visszavásárolni a bedöntött céget. Ok ellestem, hogyan lehet ellopni 75 milliárd Ft-ot, de nekem nincsen fideszes ivó cimborám, házasodjak be Orbánhoz én is?
- vagy másoljuk le Libajnait? Ne fizessük ki a termelőket és kaszáljunk milliárdokat a halálukon?
- közvilágítás 20X-os áron
- napelempark 10X-es áron
- füvesítés 1000X-es áron
- kisvasút építés?
- saját stadion?
- hogyan lopjuk napi szinten milliárdokat a közvagyonból módszer
Melyiket kellene szerinted tisztelni, melyik a példaképed, melyiket fogod lemásolni, melyik úriembertől tanultad a legtöbbet kedves kérdező?????
"Amerikában ha valaki gazdag azt elismerik, tisztelik." ne haragudj, de ez demagogua olyan tenyekre alapozva amik nem igazak. Vagy, csak gazdag ismeroseid vannak. Ott is baromi nagy a szakadek a tarsadalom rétegei kozott, bizonyos varosreszekbe ezert is veszyes menni nagyvaroson belul. Ott nem hiszem h eppenseggel tisztelnek a gazdagabbat.
Itthon pedig ezeket az opciokat latom:
1. Ha valaki kifejezetten gazdag, eselyesen kormanykozeli, elozo renszerbol megtartotta a befolyasat.
2. Ugyesen helyezkedett, a megfelelo emberekkel találkozott, illetve van tehetsege amit kamatoztatni is tudott. Szerintem ez van a hatterben. Na marmost a 2.csoport annyira nem ismert, rajuk max unblock irigyek az emberek. Az elso csoporttal kapcsolatos irigysrg/gyulolet meg sztem ertheto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!