Próbaidő alatt táppénz?
Figyelt kérdés
Gyárban dolgozom, hétfőn jár le a próbaidőm, viszont nagyon csúnyán megbetegedtem, köhögök, lázas vagyok és gyenge, fáj a torkom, szóval így nem igazán mennék dolgozni, csak nem tudom hogy ha eljövök erre a pár napra táppénzre kirúghatnak? Vasárnap kezdenék egyébként.2023. jún. 15. 14:15
1/3 anonim válasza:
"csak nem tudom hogy ha eljövök erre a pár napra táppénzre kirúghatnak? "
Próbaidő alatt indoklás nélkül elbocsáthatják a dolgozókat.
Az megint más történet, hogy van, aki ezt sérelmezi és bírósági pert indít ellene, mivel valószínűsíti, hogy nem a munkavégzése miatt váltak meg tőle, hanem a keresőképtelensége miatt. Ezeknek a pereknek a végkimenetele mindig kétséges.
Ezt neked kell érezned, hogy számítanak rád és "elnézik" a betegséged, vagy sem.
2/3 anonim válasza:
Talán vasárnapig gyógyulsz annyit, hogy elevickélj próbaidő végéig és akkor nem kell ezen izgulni.
3/3 anonim válasza:
Vagy valahogy kihúzod a hétfőt, lejár a próbaidőd és bumm keddtől táppénzen vagy ha addigra is beteg leszel még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!