Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki fognak rúgni, amiért...

Ki fognak rúgni, amiért betegszabadságon vagyok próbaidő alatt?

Figyelt kérdés

Kiírt az orvos több napra, mert nagyon magas lázam van és nagyon fáj a torkom, ami nem múlik már napok óta.

Mivel tart a 3 hónap próbaidő, félek, hogy emiatt nem fognak megtartani es simán kiraknak.

Sokszor olvastam, hogy a munkáltatók valamiért utálják, ha valaki táppénzen van, szóval nem lepődnék meg, ha ez lenne majd az indok, ha lejar a próbaidő.

Egyébként már több éve nem volt még csak egy kis megfázásom sem, most kapott el valami durva betegség (nem covid), szóval még csak az sem igaz, hogy egy betegeskedő, gyenge immunrendszerű félholt valaki lennék, aki minden hónapban heteket kimarad.

2022. márc. 28. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Helye válogatja.

Ha nem tudják ezt tolerálni, akkor már azonnal is kirúghatnak bármi indoklás nélkül. Hiszen próbaidőn belül vagy.

2022. márc. 28. 10:39
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
nem
2022. márc. 28. 10:47
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy az egyes mondja. Szerintem jobban járnak, ha nem mész be terjeszteni, de ha ők úgy állnak hozzá, hogy ez válóok, szerintem ne is bánd.
2022. márc. 28. 11:15
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Én már szabadságon is voltam próbaidőben, szóval nem hinném, hogy ez alapvetően baj.
2022. márc. 28. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A szabadság az más, mert azt elvileg időarányosan ki is kell venni. Volt, hogy szeptemberben kezdtem egy munkahelyen, és októberben rám szóltak, hogy vegyem ki az éves szabijaim maradékát, ne maradjon bent.
2022. márc. 28. 11:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Vagy igen, vagy nem.
2022. márc. 28. 11:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy könnyen pótolható, akkor nem.
2022. márc. 28. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért nem rúghatnak ki, mert betegszabira jössz (pláne, ha tényleg beteg vagy és nem csak kamu), az ilyenért akár perelni is lehetne őket, de minthogy próbaidőn vagy, amikor is bármikor elküldhetnek indok nélkül, nem nagyon tudsz mit tenni, a cégtől függ, hogy tolerálja-e.
2022. márc. 28. 11:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez jelenleg nagyban függ az adót munka helyedtől, mert ahány cég annyi féle variáció. Ha olyan munkát végzel, hogy könnyen pótolható vagy akkor meg van rá minden esély, hogy ki rúgjanak.
2022. márc. 28. 12:02
 10/13 anonim ***** válasza:
10%
Szakmától függ. Ha senior gyakoris bitcoin-programmester vagy akkor pótolhatatlan vagy, ha valami csöves szívsebész akkor repülsz.
2022. márc. 28. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!