Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Újra itt a 2009-2014 közötti...

Újra itt a 2009-2014 közötti nagy munkanélküli időszak, hogy látjátok?

Figyelt kérdés
Felétek mi a helyzet?
2023. jún. 14. 20:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%
Még nincs. Konkrétan még mindig munkaerőhiány van. Leginkább azért mert fogy a lakosság, több a munkaerőpiacról kilépő, mint a belépő.
2023. jún. 16. 18:48
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Egyetemeken olyan képzések vannak, aminek nagy részére nincs kereslet, pláne nem vidéken, de még Budapesten se biztos. Lehet menni bolti eladónak vagy gyárba, de ilyen stresszes munkákat nyilván nem mindenki bír végezni. Vagy éppen szakemberek hiányoznak. Szóval van munka, de azokra senki nem akar jelentkezni vagy nem alkalmas rá, mert totál mást tanult (elméleti cuccokat gyakorlat helyett). Illetve én is békési vagyok, 200 nettóval már nagyon jó vagy itt 😂
2023. jún. 21. 20:57
 13/14 anonim ***** válasza:
30%
Sosem értettem az olyanokat akik elvégeznek egy ókori görög kultúra vagy geográfus BSc alapszakot aztán csodálkoznak hogy munkanélküliek lesznek diplomázást követően. Pedig több 100 ilyen életképtelen végez évente teljesen felesleges képzést. Azt hiszik hogy diplomával mindenhová felveszik őket úgy hogy nem értenek semmihez. Aztán jön a sírás hogy nincs munkalehetőség / diplomásan mehetnek a gyárba robotolni (persze azt nem teszik hozzá hogy milyen diploma). Érdekes módon még orvos vagy mérnökinformatikus végzettségűvel nem találkoztam a gyártósoron.
2023. jún. 21. 23:42
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Én debreceni vagyok, és nem mondom, hogy nincs munka, viszont ahogy az egyik kommentelő mondta, kb. választhatsz, hogy 3 műszakos gyáro sormunkás vagy bolti eladó leszel 180 ezerért.

A férjem keresett pár hónapja munkát, a szakmájában (logisztika) nem igazán talált és átmeneti megoldásként kb. mindenre jelentkezett, raktárosnak, autóipari kiszállítónak, és bárhova hívták be, mindenhol 180-200 ezreket akartak fizrtni.

Irodai munka meg nem nagyon van.

2023. jún. 24. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!