Munkanélküliek, nektek is be szoktak szólni?
Pár hónapja lettem munkanélküli. A lakóhelyemen, de a városom körzetében sincs állandó munkalehetőség. 3 hónapra felveszik az embert, aztán kirúgják. (Ez a gyárajra jellemző) Kereskedelem leépült, kivéve a multikat, ahova meg diákokat vesznek fel új embernek, a kedvezmények miatt. Vagy a cégek/gyárak szintén vagy diákokat, vagy megváltozott munkaképessegű embereket vesznek fel x hónapig a kedvezmény miatt. Esetleg nyugdíjasokat, szintén a kedvezmény miatt. S akkor megkapom hogy miért nem dolgozom, és miért nem megyek el másik városba/településre dolgozni vmi gyárba! Pl a 70 km-re lévő hűtőházba. Utána neztem, felhívtam ezt a helyet is. A helyzet uaz: vagy 25 éves korig veszik fel az embert, vagy nyugdíjast akit alkalmi munkavállalóként vesznek fel, vagy felvesznek akár engem is 3 hónapra, de csak mint alkalmi munkavállalót. Általaban olyanok okoskodnak azzal hogy miert nem mesz ide-oda amoda dolgozni, akiknek fogalmuk sincs az adott munkahelyről, csak tudják hogy létezik, és mindig dolgoznak ott emberek.
Nem elég egy munkanélkülinek a tudat hogy nincs munkája, de még bele is rúgnak "jóindulatból". Azt is észrevettem, olyanok szólogatnak be, akik már vapgy nyugdíjasok, vagy valakinek a valakijei, így benyomták őket ismerettségi alapon valahova, akkor is ha totál alkalmatlan az adott munkakörre. Nejtek is be szoktak szólni jóindulatból hogy miért nem dolgozol? Nem akarsz dolgozni? Miért nem mész el xyz helyre? A kedvencem pedig: egyántalán keresel állást? Ti is kaptok hasonló beszólásokat?
Egyrészt nem hiszem hogy rád lenne írva hogy munkanélküli vagy, szval nem igazán látom hogy random emberek honnan tudják ezt.
Másrészt bocsi de azt látom hogy kifogásokkal dobálózol. Egyrészt nem hiszem hogy az összes gyár 70km es körzetben mind csak kirugdosná az embereket, másrészt nem csak gyári munka létezik a világon, senki nem állít meg abba hogy kitanulj egy szakmát vagy csak szimplán elmenj másik típusú helyre folgozni.
Az nejednek pedig köze van ehhez hiszen egy kasszán éltek, van rá gyanúm hogy nem igazán látja hogy ténylegesen beletennéd az energiát, különben valszeg nem ezeket kérdezgetné.
Nem kapok. 25 éves koromban meguntam, hogy én fussak a munka után. Azóta főállásom mellett van vállalkozásom is, ami simán el tud tartani. Szóval olyan hogy munkanélküli vagyok, nem létezik.
a mai világban amúgy se engedheti meg egy felnőtt, családos ember, hogy anyagilag függjön a munkahelyétől.
Amikor nem volt munkám beszólogattak rokonok.
Amikor lett azért, hogy miért pont ezt csinálom.
Aztán sokfélét dolgoztam, mindig volt aki belekötött.
Amikor nem a munkába kötöttek bele akkor valami jelentéktelen apróságba úgyhogy engem már nem érdekel mit mondanak.
Munkakeresés szempontjából beköltöztem megyeszékhelyre.
Ha más nincs mindig van az éjszakai árufeltöltés bár vannak napok mikor reggelre a falnak megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!