Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabadságom előtt 2 nappal...

Szabadságom előtt 2 nappal joguk van szólni, hogy mégse mehetek?

Figyelt kérdés

Próbáltam erre rákeresni, de nem találtam ilyen sehol.

A helyzet az, hogy 2 hónapja kikértem a szabimat, ami le lett okézva. 2 nap múlva kezdődik 1 hétig tart, de elutazunk, szállás le van foglalva és a programok is. Munkahelyemen pedig 3-an vagyunk kollégák az adott területen, ebből az egyik kórházba került, a másiknak pedig egy fontos tárgyalása lesz a munkával kapcsolatban, ezért megkértek, hogy menjek be az irodába ha holnap reggelig nem tudnak embert szerezni, le kéne mondanom a szabadságom. Csakhogy felhívtam a szállás és már nem lehet törölni, és azért pár százezer benne van ebben az utazásba.

Gondoltam,ha holnap hívnak és azt mondják menjek be, megmondom nekik, hogy mennyit buknék. Csak nem tudom van e joguk ilyet tenni,hogy szabim előtt hívnak be, mert nincs ember. Mit mond a törvény?

2023. jún. 12. 16:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mindenkinek köszi, így legalább felkészülten fogom várni a főnök holnapi hívását :)

2023. jún. 12. 19:33
 12/14 anonim ***** válasza:
84%
A helyedben táppénzre mennék és kikapcsolnám a telefont. Majd elkezdenek állást keresni.
2023. jún. 12. 21:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szabályok erre az esetre:

A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság kiadását - az apasági szabadságot kivéve - legfeljebb hatvan nappal - elhalaszthatja, a munkavállaló már megkezdett szabadságát - az apasági szabadságot és a szülői szabadságot kivéve - megszakíthatja, kollektív szerződés rendelkezése esetén a szabadság egynegyedét legkésőbb az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki.

A munkáltató a fenti intézkedését írásban indokolja, továbbá a legelső ok (gazdasági érdek, működés veszélyben) szerinti esetben a kiadás általa javasolt időpontját egyidejűleg közli a munkavállalóval.

A munkavállalónak a kiadás időpontjának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni. Ha már elutaztál valahova a szabadságod alatt, a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre és a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be.

Így vagy felkészült...

2023. jún. 13. 05:40
 14/14 anonim ***** válasza:
a rabszolga törvény miatt sajnos igen.
2023. jún. 13. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!