Főnököm megkért 1 nappal a szabadságom előtt,hogy mégis csak jöjjek be dolgozni, mert sok lett a beteg. Jogilag megteheti? Mik a jogi szabályok erre?
Tudom,hogy elvileg jogilag is megtehetik,de asszem erre van egy külön szabályozás,hogy ilyenkor rendkívüli munkavégzésnek minősül és valamivel többet kellene fizetniük érte, illetve a szabadságot is visszakapom alap esetben. Az érdekel,hogy mennyit kellene fizetnie pluszba? Alapbér 100%?
Igazából úgy lesz,hogy majd lecsúsztathatom egy másik napon a szabadságot,de az alapvetően nekem miért lenne jó? Azzal nem járok jobban és lényegében én kerülök hátrányos helyzetbe tőle.
Ismétlem. A szabadságot már kiadta. 1,5hónappal ezelőtt be kellett tervezni mindenkinek. Most viszont 1 nappal előtte "meggondolta". Bár igazából csak megkérdezte,hogy bejönnék-e mégis,mert sok a beteg. És hozzátette,hogy beírva hagyjuk aztán elcsúsztatom jövőhéten.
Na már most van egy srác aki 1 hónappal ezelőtt lett behívva szabiról ugyanígy. Ő szarabbul járt, mert neki azt javasolta ,hogy majd ebben a hónapban megkapja. (Eddig nem kapta,mert még mindig kevés volt az ember) Szóval ott leng a levegőben a szabija és lehet még rosszabbul is jár,mert 3 műszakban vagyunk,szóval anyagilag nem mindegy,hogy délelőttre, vagy délután/éjszaka van beírva a szabadság. Őt délelőttös szabiban hívták be. Attól csak rosszabb a többi(anyagilag)
4# Nem fontos. Engem csak a jogi rész érdekelt kíváncsiságból :D Nem a modern életvitelű kivitelezés :D
Valószínűleg meg fogom tudni beszélni a főnökkel,hogy akkor kapok egy extra túlórát beírva/vagy csúszót,de elnézve az állományt arra kevés az esély/ ,így mindenki boldog lesz. Csak kíváncsi lettem.
"Bár igazából csak megkérdezte,hogy bejönnék-e mégis"
Akkor mondd meg, hogy nem, oldja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!