Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabadságom előtt 2 nappal...

Szabadságom előtt 2 nappal joguk van szólni, hogy mégse mehetek?

Figyelt kérdés

Próbáltam erre rákeresni, de nem találtam ilyen sehol.

A helyzet az, hogy 2 hónapja kikértem a szabimat, ami le lett okézva. 2 nap múlva kezdődik 1 hétig tart, de elutazunk, szállás le van foglalva és a programok is. Munkahelyemen pedig 3-an vagyunk kollégák az adott területen, ebből az egyik kórházba került, a másiknak pedig egy fontos tárgyalása lesz a munkával kapcsolatban, ezért megkértek, hogy menjek be az irodába ha holnap reggelig nem tudnak embert szerezni, le kéne mondanom a szabadságom. Csakhogy felhívtam a szállás és már nem lehet törölni, és azért pár százezer benne van ebben az utazásba.

Gondoltam,ha holnap hívnak és azt mondják menjek be, megmondom nekik, hogy mennyit buknék. Csak nem tudom van e joguk ilyet tenni,hogy szabim előtt hívnak be, mert nincs ember. Mit mond a törvény?

2023. jún. 12. 16:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%

Sajnos joguk van.

Volt olyan cég, multi, amikor engem is visszarendeltek. Mi akkor költözködtünk, és adtuk el a házunkat. Az egy hétből 2 nap maradt 3 kisgyerek mellett. Hányinger volt az akkori főnököm, ki is rúgták (nem ez miatt-de megérdemelt volt). Pedig francia vezetőség volt.

2023. jún. 12. 16:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
2023. jún. 12. 16:31
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát azért durva helyzetek tudnak lenni.

Az enyém annyira nem, inkább az anyagaiak miatt féltem, de így ezt a cikket elolvasva nem értem, hogy miért fontos az, hogy 1 hétig üljek az irodába és válaszoljak meg napi pár emailt, mert uborka szezonunk van most éppen. De tényleg köszi, majd mondom akkor, hogy fizessék ki, ha kellek :D

2023. jún. 12. 16:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Tájékozódj, szerintem a károdat ki kell fizessék.

Másrészt nem tudnak adni olyan eszközt, amivel kapcsolatban tudsz maradni velük, pl. tablet, laptop?

2023. jún. 12. 16:42
 5/14 NTBS ***** válasza:
78%
Sajnos igen.
2023. jún. 12. 16:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Joguk van, de a szabadság megszakításával járó költségeid, például az idő előtti visszautazás költségét kötelesek megtéríteni. De mivel még el se kezdted, így nincs ilyen felmerülő költség. Egy ismerősöm külföldről akarták hazarendelni, de amikor szembesítette a főnökét, hogy a másnap reggeli repülőre a jegy 146 ezer, inkább letett róla.
2023. jún. 12. 16:53
 7/14 A kérdező kommentje:
4es sajnos nem engedélyezik a távmunkát. Valaki magasról eldöntötte és kész :)
2023. jún. 12. 16:55
 8/14 A kérdező kommentje:
6os ki van fizetve a szállás, és nem lehet már lemondani, úgyhogy mi az ha nem felmerülő költség?
2023. jún. 12. 16:57
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mond a fönőködnek h álljon be helyerred amíg vissza nem jössz a szabiról.

Sajnos igen joguk van..

2023. jún. 12. 17:01
 10/14 ascelpius ***** válasza:
100%

Előre lefoglalt szállás esetén is kártérítési kötelezettsége van a munkáltatónak, ha a közeli szabadság időpontját módosítja. A szállástól kérd írásban, hogy nem tudják téríteni a foglalást. (Meg minden egyéb költség, például repülőjegy, hogy legyen rá írásos bizonyíték)

Főnöknek pedig lobogtasd be, hogy ennek ennyi lesz a költsége, így is szeretné-e módosítani az időpontot, lehet így már nem lesz annyira fontos az a pár email. (A fő kérdésre amúgy a válasz igen, munkáltató módosíthatja a szabadságot nyomós gazdasági indokra hivatkozva, de mindennemű felmerülő pénzügyi kárt térítenie kell a munkavállaló felé, illetve ha már elutazott akkor a vissza utazás költségét is)

2023. jún. 12. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!