Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt csak én érzem úgy ez a...

Ezt csak én érzem úgy ez a megalázó volt?

Figyelt kérdés
Egy irodában hárman dolgoztunk. A pénzügyi osztálynál dolgozunk. Felmondott 1 fő diplomás kolléga, így maradtam egy érettségivel rendelkező kollégával. Nekem közgazdász diplomám van. Egyszerre behívott a főnök és ránk osztotta a felmondott kolléga munkáját és mondta kaptunk béremelést. Az érettségivel rendelkező kollégának semmi fogalma sincs se a pénzügyről se a számvitelről, csak igazából bedolgozik a munkafolyamatokba. A kollégámnak mondta a főnök, hogy bruttó 380.000-ra megemeli a bérét, én meg 6 hónapig kapok bruttó 30.000 Ft-ot. Az államat kerestem a padlón és pórig alázva éreztem magam, és azt gondoltam, hogy egy diplomásnak ennél megalázóbb helyzetet nehezen tudok elképzelni. Jelenleg bruttó 320.000 Ft fizetnek nekem. Keményen hajtok, segítek másoknak és ezt kaptam.
2023. jún. 7. 19:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Miután megtaláltad a padlón az álladat, megkérdezted a főnököt, mi az oka a döntésének?
2023. jún. 7. 19:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mikor jönnek rá az emberek hogy nem a diploma számít? Az élethet kell szerencse, hozzáállás, tudás, kommunikációs képesség, vagyis hogy mennyire tudod előadni magad. Olyan bért kapsz amilyet kitudsz harcolni magadnak. Ez a kapitalizmus. Rengeteg példát tudnék mondani amikor 8 általánossal az emberek többet keresnek mint a diplomások. Olyan is van hogy valaki többet keres a főnökénél. Az is lehet hogy a kolegád szétrakta a lábát de te meg nem. Ez van.
2023. jún. 7. 19:16
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem indokolta. Mondtam neki, hogy többet kérek hát mégis csak diplomám van, de nem tetszett neki. Én nem tudom, mégis, hogy gondolta ezt.
2023. jún. 7. 19:22
 4/19 A kérdező kommentje:
Mikor értik már meg, hogy nem az érettségi kolléga viszi előre a céget a nulla szakmai tudással.
2023. jún. 7. 19:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Van lehetőséged másik munka után nézni? Tudom, nem egyszerű, de van az a pont. Ne a betanítpttra haragudj, őt besegítőnek vették fel, küldjék el tanulni és okosabb lesz. A főnök így döntött, Te meg úgy.
2023. jún. 7. 20:10
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mégis.
2023. jún. 7. 20:11
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Köszönd meg a béremelést majd mondj fel ha nem vagy elégedett
2023. jún. 7. 20:16
 8/19 anonim ***** válasza:
67%
Valószínűleg neked sincs semmi tudásod, mert akkor nem ennyit keresnél. Attól, hogy valakinek nincs diplomája még ezerszer jobb lehet. Nyilván neked sem komoly diplomád van.
2023. jún. 7. 21:36
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
A diploma önmagában nem garancia a magasabb bérre. Te úgy érzed hogy szakmailag magasabb szinten vagy, de a főnököd más véleményen van ezért kapott az érettségizett kolléga több pénzt. Esetleg a főnök valamiért nem csípős. Javaslom hogy add be te is a felmondásodat.
2023. jún. 8. 03:24
 10/19 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy a másik kolléga nem jobb ezerszer. A diplomáért keményen tanultam.
2023. jún. 8. 05:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!