Nem akkor megyek el a munkából, ami le van írva a jelenlétibe?
10.-es vagyok és gyakorlatra járok , rendes munkaszerződéssel.
Aki 18 éven aluli az 16kor hazamehet és így 7 órát dolgozik le. Aki 18 éves, az 17kor mehet el, és 8 órát dolgozik. Én 18 éves vagyok.
A jelenléti papírba azt mondja a főnököm azt írjam be mindig , hogy 7 órát dolgozok egy nap összesen , és 8-16ig vagyok , ami nem igaz, mert 17kor mehetek el és ugyanannyit kapok , mint aki csak 7 órát dolgozik. (Jó oké, az utóbbi dolog lehet a munkaszerződésben van bent, nem tudom.
De megtehetem azt, hogy én is 16kor megyek el? És megteheti a főnököm ezt? A válaszokat nagyon szépen köszönöm !
8 órát dolgozol, 7-et írsz be és 7-ről kapsz fizetést? Mert akkor jó hülyének néznek. Le van papírozva, bejelentés és ellenőrzés esetén ott az általad is elfogadott és elismert jelenléti, a munkáltató mossa kezeit hogy minden törvényes és te csak hobbiból maradsz tovább, ingyen. Ő meg megspórolja utánad a fizetendő járulékot napi 1 órával.
"lehet a munkaszerződésben van bent, nem tudom"
Amit elolvastál, aláírtál és van egy példány nálad belőle, így csak meg kellene nézni.
Egyszer rákérdeztem / rákérdeztünk, hogy miért 7 órát kell beírni. Nyilván erre nem nagyon tudott megfelelő választ adni. Az tény és való, hogy néha mindenkit 1-2 órával előbb elenged. Kb. 1-2 hónapban 1-2x.
Megfogom nézni a munkaszerződést mindenképpen. De akkor igazából megtehetném, hogy 16kor elmegyek én is?
Mi történik ha 4-kor elmész? Nem fizeti ki azt az 1 órát, amit amúgy sem fizet ki, hiszen ingyen dolgozol 4-5 között. Havi 1-2 óra elengedése jól hangzik, és milyen jó arcok, cserébe havi 20 órányi munkát nem fizet ki neked és lehúz ennyivel.
Vagy a másik lehetőség, hogy csak a NAV felé csal, de zsebbe külön kifizeti feketén.
Közöld a kedves "főnökkel", hogy ezt az utasítását legyen szíves írásban aláírva közölni, mert egyszerűen nem érted miről beszél!
Azt írd be ami a valóság!
Amennyiben ez nem felel meg akkor akkor menj haza amikorra azt beírtad!
Ma elfogok én is menni 16kor, aztán, ha kérdezi, hogy miért, akkor elmondom neki, hogy 16ig szól a munkaidőm a jelenléti lap szerint.
Mert nem lenne semmi baj, hogy 17ig kellene maradnom, ha az lenne beleírva és meg is kapnám azért a plusz pénzt. (Feltéve , ha azt nincs beleírva a munkaszerződésbe, hogy akár 7 órát, akár 8 órát dolgozol, akkor is max 81k-t kapsz)
Arról egyébként nem is beszélve , hogy akik nincsenek meg 18 évesek, azokat is legtöbbször 17ig tartja (Holott őket 16ig kellene), azzal az indokkal : "Mert te kolis vagy , vagy mert helybéli vagy".
Meg nem azért... De én minimum 1 hónapban 16 órával többet vagyok. Persze ez sem mindig lenne igaz, ha azt nézzük, hogy van amikor a 18 éven aluliakat is bent tart 17ig.
Ez Magyarország!
Pároméknál az a legújabb trükk, hogy a próbaidőt csak EFO-sként lehet letölteni, de most azokat is elküldték álláskeresési járadékra, és úgy kell visszajönniük, hogy találak alkalmi munkát, mert akkor kap utánuk támogatást a munkaadó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!