Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vendéglátás! Avagy a 12-16...

Vendéglátás! Avagy a 12-16 órás munka betíltása és a munkáltató büntetése! Mi szóltok? Van valami szerv ahol az ilyen munkáltatót fel lehet jelenteni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 15:49
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Megnézném kinek csökevényesebb az agya.Nekem 2 diplomával, vagy neked, aki vendéglátóban mosogat...

Na igen pontossan egy diplomás kis bu.zi osztogatja mekem azt észt,aki még talán életében nem dolgozott!Amúgy szakács vagyok te büdös csíra,az mellett van még 2 szakmám plusz érettségim,techikusit végeztem te sza.rházi!Onnan a gépmögül nagy a pofád,de szívessen találkoznék veled élőben!Asszem kapnál a lusta diplomás pofádra te sza.rházi!

2010. okt. 19. 15:20
 32/39 anonim ***** válasza:

10-11 16:37

Szép kis ápolónő vagy mondhatom...nem muszáj csinálnod,ha nem tetszik dolgozz mást!

Ha bele gondolok hogy ilyen ember ápolja a gyerekeket...

Figyu nem kapsz elég pénzt a zsebedbe a szülőktől?

Na ez a bajod????

2010. okt. 25. 00:25
 33/39 anonim ***** válasza:

10-19 11:29 !

Hogy Te mekkora egy h*lye b*nkó p*araszt vagy!:DDD

Ha nem ismered a kérdeződ akkor ne írj már ilyeneket róla!

Semmi rosszat nem írt...veled ellentétben.

2010. okt. 25. 00:31
 34/39 anonim ***** válasza:

10-19 14:27

Lehet hogy 2diplomád van,de Te vagy a primitív bunkó...

Miért szólod le azt az embert aki "csak"szakács?

Mosogat???

Marha okos vagy mondhatom!:DDD

Szerinted a konyhalány és konyhai kisegítő mit csinál???

Ja különben a férjem egy 5* luxus hajón mosogat havi 1400-1500€-ért ami min.400ezer forint!

Ja és nem fizet a kajáért és a szállásért semmit,akár az egész összeget félre tudja tenni....

Te még is mennyit keresel a 2diplomáddal?

Hát tudod mit,nem is érdekel...úgyis többet írnál!:DDD

Na csá!:D

2010. okt. 25. 00:37
 35/39 anonim ***** válasza:

Kérdező ne foglalkozz az ilyen parasztokkal!

Én megértelek...

Különben én még csak szakács tanuló vagyok,de már bele látok én is a vendéglátásba....tudom hogy mit miért írtál.

Menj ki Ausztriába!

Én majd megyek ha végeztem,ha szerencsém lesz lehet hogy már jövő nyáron...

Aztán az ilyen bunkó diplomások csodálkoznak ha nem tudnak egy jót enni egy vidéki étteremben,mert az igazán jó szakácsok többsége már nem itthon dolgozik.

Hát és nem csak a fizetés több kint,ha nem legtöbbször jobban is meg vannak becsülve,és többet lehet kint tanulni.Több modernebb konyha technológiai dolog van mint itthon,több fajta és minőségi alapanyag stb.

pld.itthon a legtöbben csak 3féle(rántás,habarás,liszt szórás)sűrítést ismernek és alkalmaznak...mert csak ezeket tanítják...de sorolhatnám még...

2010. okt. 25. 00:44
 36/39 anonim ***** válasza:

Kérlek benneteket, fékezzétek magatokat.

Én voltam régen a vendéglátóban, a kelet pestinél. A dagály strandon árultam sört, hát durva volt.

Most németországban esztergálok, többször voltam már kint.

Eddig mindig munkaközvetítővel. Rengeteget dolgoztunk , 10-12 órát, gyakran szombaton is. Sokkal több pénzről kell papírt aláírni, mint amennyit kap az ember. sorolhatnám

Elvileg egyetértek a kérdezővel, de hát ez egy ilyen világ.

Most egyénileg vagyok, egyedül magyar a németek között és keveslem az órát, mert úgy a pénzem is több lenne.

Sok tetű helyen voltam, gondoltam is rá már, hogy bekeményítek, de sajnáltam a volt társaimat.

Volt aki azt mondta, hogy rohadt egy hely ez, de jobb mint otthon árkot tisztítani az önkormányzatnak harmincezerért...

Ahogy a Nagy Feró énekelte:

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Mindenkinek kijárna.

Mi vagyunk a marhák, hogy hagyjuk, de hát a rövidebb végén állunk...

2012. szept. 27. 22:40
 37/39 anonim ***** válasza:

én úgy tudom a munkáltatók igenis be vannak szabályozva.

1. ha fix bérbe vesznek fel valakit,annak igenis 8 órát kell írnia és elvileg nem túlórázhatna. gyakorlatilag a munkavállaló örül, hogy túlórázhat. és amíg van aki ezt elvállalja azzal élni is fognak. nem a munkaadókat kell itt meghurcolni. a nép vállal el minimálbéres állást is! ha nem tenné, nem ott lenne a minimálbér, ahol van. de amíg 1 ember is elvállalja, ki is használják. arról pedig hogy a csóró nép erre kényszerül, megint nem a munkaadó tehet. a munkavállalónak amúgy sem érdeke 8 órázni amiből nem él meg.

2. és a túlóra is maximalizálva van amúgy. abból sem lehet a ténylegeset írni. a fennmaradót jutalom címen szokták kifizetni.

és amíg olcsóbb 1 embert túlóráztatni, mint 2-t bejelenteni, az sem a munkaadó hibája. mivel maga a munkabér ugyanott van, amit kifizet, az adóvonzata lesz más...

2012. szept. 27. 23:04
 38/39 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van kérdező!Udorító ez a modern rabszolgaság!És emberek ez még pártolják,hogy csak melózz meg aludjál,úgy éljünk mint az állatok,mert másra nincs se idő se pénz.

Amúgy nem csak itt van ez.Unokatesóm mezőgazdasági fősulival vidéken egy lovardában dolgozik lovászként,mert nincs más munka.Egyáltalán nincs szabadnapja(mert a lónak ugye mindennep enni kell),egyedül van 32 lóval,és be se hajlandóak jelenteni egyáltalán,kap mindezért kemény 70 ezer forinot,de azt se egybe,hanem ilyen bocs most nincs pénz csak egy 20-ast tudok adni,stb stílusban...Hányadék ez úgy ahogy van!

2013. febr. 5. 18:02
 39/39 anonim válasza:
Ezeket végig olvasván ezért tart itt az ország ahol tart mert minden ember belenyugszik a szarba hogy ez van és elkell fogadni pedig nem ha több ember mozdulna meg lehetne változtatni.. csodálkoznak hogy betőrés meg rablás hát ezrét mert nincs pénz...a munkákról és a fizetésről ne is beszéljünk egy pályakezdő el se tud helyezkedni mert mindenhol 3- 4éveket kérnek a fizetés meg semmi... hát ez az ország egy forint,és nem is lessz már jobb...nézzünk körül nálunk bejön egy kiínai egyalbán megél és a magyarok?
2013. aug. 4. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!