Egy introvertált emberhez passzol, hogy szoftvertesztelő legyen?
Rendszerint olyan tesztelői pozicioim voltak, ahol napi szinten beszélni kellett a státuszon, probléma esetén megoldást találni, megfelelő helyre eljuttatni az információt, megfelelő emberekkel beszélni. Fejlesztőkkel, teszt csapattal közösen ültünk össze, terveztük a hónapokat, megoldást találtunk problémákra.
Halkan megjegyzem, hogyha nem szeretsz emberekkel beszélgetni, az nem introvertáltság, inkább szocializáció, önbizalom hiánya, ami fejleszthető.
Csatlakozom, nekem a munkám egy része, visszatérően és időszakosan tesztelés. Ilyenkor fejlesztőkkel kommunikálunk és a górék (azaz a 'business') felé kommunikáljuk hogy éppen mi történik, mi a hiba valójában, mit kellene belefejleszteni, mi történik - úgy, hogy ők is megértsék.
Nekem is rendszerint kijön tesztekben (nem szoftver :)) hogy introvertált vagyok, az ilyen jellegű melót pedig kifejezetten élvezem.
Tudok olyan embert akinek ez nem, vagy nehezen megy, és szerintem sem az állítólagos introvertáltságuk miatt.
Szoftverfejlesztés (és annak bármelyik szegmense) hiedelmekkel ellentétben erősen kollaboratív a legtöbb esetben.
Én a helyedben nem zárkóznék el a nyitás felől, senki sem csak introvertált vagy extrovertált, ráadásul ezen nagyon sokat lehet fejleszteni és szerintem érdemes is ezen dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!