Perelnéd-e volt munkahelyedet, ha megrágalmaztak és utána valótlant állítottak rólad, amit elmondtak a kollégáidnak is?
Figyelt kérdés
A közvetlen munkatársaim azok kb. olyan 15 ember, tehát nem egy nagy kollektíváról van szó. A volt főnökség telefonon megrágalmazott, hogy én a közvetlen felettesem ellen aláírásokat akartam gyűjteni, ami nem igaz, én nem vagyok ilyen kisstílű ember. Erről a telefonbeszélgetésről hangfelvétel is készült. Aztán pedig elhíresztelték a kollégáknak hogy én mit akartam csinálni, tehát még becsületsértést is elkövettek. Rendben van, hogy csak 15 emberről van szó, de ezek már továbbadhatják a többi ismerősüknek, hogy én milyen rossz ember vagyok, hogy ilyet akartam tenni. Ti hogyan oldanátok meg a helyzetet? Esetleg perelnétek-e? Hozzáteszem, hogy már fél éve nem vagyok a cégnél mert azonnali hatállyal mondtam fel és a felmondásban meg is indokoltam, hogy miért. De most tudtam meg, hogy már mindenki tud róla a cégnél erről a valótlanságról.2023. máj. 19. 06:25
11/11 anonim válasza:
Én azért nem értem a kérdést, mert nálunk az a normál folyamat, hogy ha van valamilyen jelzés a vezetőség felé, akkor lehet hozzá csatlakozni aláírásokkal, hogy legyen egy párbeszéd. Ez lehetne akár valamilyen negatív körülmény is, ami ellen szeretnénk fellépni. Aki egyetért, annak névvel kell vállalnia a véleményét. Ez nem kisstílűség. Ez sokkal tisztább helyzet, mint ha csak 1 valaki mer szólni és azon csattan az ostor. Ha valaki nem ért egyet a tartalmával, akkor nyilván nem is írja alá. Ha aláírja, akkor ott tényleg gond van azzal az emberrel. A kérdező felettese valószínűleg csókos a vezetőségnél, így bármilyen kivizsgálás helyett a jelzést tevőt próbálták volna hitelteleníteni, bemocskolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!