Perelnéd-e volt munkahelyedet, ha megrágalmaztak és
utána valótlant állítottak rólad, amit elmondtak a
kollégáidnak is?
Figyelt kérdés
A közvetlen munkatársaim azok kb. olyan 15 ember, tehát nem egy nagy kollektíváról van szó. A volt főnökség telefonon megrágalmazott, hogy én a közvetlen felettesem ellen aláírásokat akartam gyűjteni, ami nem igaz, én nem vagyok ilyen kisstílű ember. Erről a telefonbeszélgetésről hangfelvétel is készült. Aztán pedig elhíresztelték a kollégáknak hogy én mit akartam csinálni, tehát még becsületsértést is elkövettek. Rendben van, hogy csak 15 emberről van szó, de ezek már továbbadhatják a többi ismerősüknek, hogy én milyen rossz ember vagyok, hogy ilyet akartam tenni. Ti hogyan oldanátok meg a helyzetet? Esetleg perelnétek-e? Hozzáteszem, hogy már fél éve nem vagyok a cégnél mert azonnali hatállyal mondtam fel és a felmondásban meg is indokoltam, hogy miért. De most tudtam meg, hogy már mindenki tud róla a cégnél erről a valótlanságról.
Nem, mert még az is nehéz bizonyítani munkaügyi perbe amiről írott dolgok vannak, de a valóság csak kicsivel tér el.
Hát még egy szóbeszédet amire majd senki sem vállal tanuskodást!
Egyébként szerintem ez nem is munkaügyi per lenne hanem polgári per.
Az iylesmit ott helyben kell rendezni, egy percet se szabad várni! Ha kell bele kell menni az arcába az illetőnek!
Inkább a rendőrség jöjjön ki, mint utólag meló után a mentőorvos...
2023. máj. 19. 08:06
2/11 anonim válasza:
Mellesleg fél év után már szerintem arra se emléklszik senki, hogy ott dolgoztál, vagy már az akkoriak is lecserélődtek!
Ideje lenne neked is lapozni...
2023. máj. 19. 08:08
3/11 anonim válasza:
Plusz perelni a már megtörtént dolgokért lehet, ha majd kint leszel a yt-on vagy hasonló akkor esetleg, de az is le lesz annyival zárva, hogy letiltják, a hatóság meg nem találja a tettest..
2023. máj. 19. 08:11
4/11 anonim válasza:
Annyira jelentéktelennek tűnik ez az egész ügy, hogy mire a végére értem a leírásodnak, elfelejtettem az elejét.
2023. máj. 19. 08:48
5/11 anonim válasza:
Ignoráld.
2023. máj. 19. 11:44
6/11 anonim válasza:
Jó neked, hogy azonnalival mondtál fel, azt csak úgy lehet, ha jogsértést követett el a cég, amit meg kellett nevezni, tehát van róla hivatalos papírod. Sajnos mindenfajta rágalmat már szinte lehetetlen utólag tisztázni, ebben sokkal nagyobb tere van az embernek, amíg még ott dolgozik, hiszen addig minden lementett levél/hanganyag a rendelkezésedre áll a munkahelyi gépeden. Mindenkinek azt javaslom, hogy ne menjen bele semmiféle "közös megegyezés"-be se, nálunk mindenkinél ezt kényszerítették ki (fenyegetéssel) így már gyakorlatilag semmit nem tudsz tenni utólag. Nálunk is mindenkiről aljas dolgokat terjesztett 1-2 korrupt vezető utólag.
2023. máj. 19. 18:42
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi normális válaszokat! Kérek még többet, mert érdekes amiket írtok és megszívlelendő. Ahogy írtam a kérdésemben: van hangfelvétel a telefonomon lementve, amiben a cég egyik főnökségi tagja megrágalmaz. Engem nagyon bánt a dolog, hogy valójában tisztességes ember vagyok, a kollégáimat sosem bántottam és úgy állítanak be, mintha valami rosszat tettem volna és ezért emberek ellenem fordultak. Nem akarom, hogy rossz véleménye legyen bárkinek is rólam. A hangfelvétel nem elég bizonyíték?
2023. máj. 19. 19:08
8/11 anonim válasza:
Nem bizonyíték, itthon nem is fogadják el annak.
Mert azzal érvelnek, hogy hangfelvételt bárki meg tud szerkeszteni.
Engedd el az egészet! Tudom, hogy szar érzés, mikor ártatlanul vádolnak, de az élet ilyen, sőt még ilyenebb is...
2023. máj. 19. 19:19
9/11 anonim válasza:
Ja, és ha engedély nélkül rögzítetted a beszélgetést, még téged hurcolnak meg.
2023. máj. 19. 19:21
10/11 anonim válasza:
A volt munkahelyemen ez fordítva történt meg. Az egyik női csoportvezető hívogatta egy másik csoportvezető csoportját, próbálta rávenni őket, hogy mondjanak valami terhelőt a vezetőjükről. (Savanyú volt a szőlő, az a csoport érte el mindig a legjobb eredményeket). A csoport megdöbbent, de még a vezetőjük is azt tanácsolta nekik, hogy kussoljanak, ne mondják el senkinek, mert még ők ütik meg a bokájukat. Pedig ez egy bank volt (erste), konkrétan ezek a "megkeresések" is bizonyíthatóak voltak. Mindenki elmondta, hogy ha az a nő lesz az osztályvezető (ugyanis őt is próbálta kitúrni az aljas játszmáival), akkor azonnal felmond. De tenni nem mert senki semmit, sem jelezni sehova. Mindenki lapított és rettegett, csinálta amit ő diktált. Sajnos legtöbb helyen az aljas, minden hájjal megkent embereknek áll a zászló, még akkor is, ha kárt okoznak a cégnek. Az más kérdés, hogy maga a cég tud-e erről és tenne-e ellene, ha tudna. Nekem az a tapasztalatom, hogy képesek inkább még a korrupt vezetőnek is falazni, minthogy fény derüljön 1-1 ilyen botrányra, vagy jogsértésre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!