Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltanál multiról kie céghez...

Váltanál multiról kie céghez több pénzért?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy multinál dolgozom, nem rossz de nem is kimagasló fizetésért. Új dolgokat nem tanulok, sokszor semmit nem kell csinálnom egész nap.

Kaptam ajánlatot egy 100 fős magyar cégtől. Ez egy nettó 100 ezerrel többet ajánlana. Viszont olvasva az internetet, azt látom, hogy kis cégeknél többet is kell dolgozni.

Vélemények?

2023. máj. 16. 14:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

100 fős cég már nem kicsi, a multinál is csak a "brand" van közbe a leányvállalat tolja a területet...

Oda menj ahol többet fizetnek!

2023. máj. 16. 14:54
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Kevesebb fizuért is mennék. Még csak gyakornok vagyok, most fogok végezni. Másfél évet voltam kis cégnél, nagyon szerettem, de megszűnt/csődbe ment. Most hatalmas multinál vagyok fél éve és borzalom. Oké, nem csinálok kb semmit, de tanulni jöttem. Azért vagyok gyakornok, hogy fejlődjek. Mindegy, maradtam mert CV-be jól mutat. De ennyi. Hamarosan lépek. Egy hónap és diplomázok
2023. máj. 16. 15:04
 3/13 anonim ***** válasza:
56%

Nettó 100 000 az önmagában csak egy szám, nincs infónk arról hogy jelenleg mennyit keresel, milyen szektorban, milyen pozícióban...

Ha egy multiban keresel nettó 1,3 milliót úgy hogy alig kell dolgozni akkor hülyeség lenne nettó 1,4 millióért váltani úgy hogy kidolgozod a beledet.

Szintén hülyeség lenne a kis céghez váltani ha most a multiban nettó 300-at keresel informatikusként és bekínáltak nettó 400-at de egy másik multi megadná a nettó 600-at is...

Szóval ez több tényezőtől függ, szétnéznék a piacon és a salary guidekban hogy abban a szektorban azzal a tapasztalati szinttel amivel rendelkezel mennyi az elvárható bér és ennek függvényében döntenék.

Egyébként tech szektorban a multik azért rendre modernebb technológiákat / frameworkoket szoktak használni a kisebb cégeknél valamint a presztizsük is magasabb, személy szerint ÉN csak indokolt esetben váltanék kisebb céghez (pl. piaci bér felett kínálnak, tudom a cégről hogy megbízható / modern, jó a work-life balance, rugalmas stb...)

2023. máj. 16. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

Ha fejlődni akarsz akkor az nem a munkahelyedtől függ ám!

Keres olyan ismerősöket akiktől érdemes és van is mit tanulni!

Ha máshogynem akkor ingyen munkával fizetsz az idejükért...

Eddig akármibe kezdtem kb így ment, vagy saját hobbiból...

2023. máj. 16. 15:24
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
Roviden, igen. Sot...
2023. máj. 16. 15:51
 6/13 anonim ***** válasza:
35%
kis kft-k ideje lejart. oke netto +100 de evek mulva az is lehuzza a rolot. multinal ez nem ilyen egyszeru, kimentik.
2023. máj. 16. 20:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem mennék. 9 éven keresztül álmom volt kisebb cégnél dolgozni, egyetlen egyszer sikerült, semmi mást nem kaptam mint a "hülyegyerek idejött majd mi megmutatjuk neki, hogy nem fog menni". Nem is ment és már nem is akarom, kizárólag multinak vagyok hajlandó dolgozni. Minél vastagabban van kenve a 'szervezeti kultúra' máza annál jobb, annál hamarabb kerül napvilágra a sok intrikus semmirekellő szemétláda valódi arca, akiktől hemzseg a céges világ. Legyenek inkább merev processzek, rengeteg céges bullshit és team meeting, fizessenek mérsékelten jól de azt kiszámíthatóan, és hagyjanak dolgozni napi pár órát, amivel pénzt kereshetek. Pár év és a tartalékokból, bónuszokból dobbantok - ha sikerül, maradok, ha nem. Nem akarok jó célokat szolgálni, nem érdekelnek az újszerű céges struktúrák és nem akarok egy világraszóló magyar siker (:D) része lenni. Dolgozni akarok, pénzt keresni, aztán felejtsük el egymást.
2023. máj. 16. 21:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták, nem csak a pénztől függ. Én multitól mentem kis céghez, szerettem mert tök családias volt, de a kis cégeknek is megvannak a saját problémáik, így pár év után elmentem egy más típusú multihoz, itt a hangulat sokkal rosszabb, más dolgok meg sokkal jobbak, mérlegelni kell.
2023. máj. 16. 23:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Mennék. Soha sem vonzott a multikulti, 9 év után csak besikerült, semmi mást nem kaptam csak jópofizást, keretbezárást, majd mi megmondjuk mikor kell velünk reggelizned, bármikor pótolható vagy. Pótolható is vagyok, mint minden multis dolgozó, végtelenül lebutított munkakörökben, kizárólag kis és középvállalkozásoknak vagyok hajlandó dolgozni. Minél jobban van erőltetve a káprázatmenedzsment, annál hamarabb kerül napvilágra a sok multis semmirekellő szemétláda valódi arca, akiktől hemzseg a céges világ. Legyenek inkább racionális, projekt érdekeit szolgáló folyamatok, fizessenek jól de azt nem xy bónuszba, egyéb juttatásokba burkolva és hagyjanak önállóan dolgozni napi pár órát, amivel pénzt kereshetek. Pár év alatt a nevetséges bónuszokból statisztikát készítettünk, hogy azt a pénzt hány heti projektpénzből tudtuk volna összerakni egy normális cégnél. Nem akarok déli sztendápon jelenteni mint a hetes az oviban, fenntarthatósággal, diversityvel, zöldüléssel, csapatépítésnek burkolt részegedéssel kapcsolatos bohóckodást hallgatni, vilàgraszóló siker és példamutatás (:D) része lenni. Dolgozni akarok, pénzt keresni, aztán felejtsük el egymást.
2023. máj. 16. 23:27
 10/13 A kérdező kommentje:
Te minek írtál két ellentétes választ? (7 és 9). Fogyi vagy vagy mi? Többieknek köszi.
2023. máj. 17. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!