Váltanátok vagy maradnátok?
A jelenlegi munkahelyemen januárban váltottam pozíciót. Lényeg az, hogy nagyon nem jött be, mondtam is a főnökömnek, hogy mielőtt teljesen betanulnék, már most szólok, hogy kérek engedélyt cégen belül másik helyet keresni, mert itt nem szeretnék maradni. Azt mondta szó sem lehet róla. Erre elkezdtem külsős állást keresgélni.
Most az történt, hogy a régi munkaköröm átkerült egy másik vezetőhöz, aki engem nagyon szeret, és most felhívott, hogy menjek vissza hozzá dolgozni. Egy csomó új munkát hoz be, és nagyon számít rám, kölcsön is kért a mostani főnökömtől. Mondtam neki, hogy maradnék, azt mondta nem rajta múlik. Viszont szerintem a csőd szélén áll a cég, csomó leépítés van, most azt sem tudom a csapat, ahol vagyok (most két helyen?) egyáltalán megmarad-e.
Erre behívtak egy külsős állásinterjúra, ahova még vagy egy hónapja jelentkeztem. A pénz ugyanannyi lenne, nagyjából azonosak a feltételek is. Nyilván az interjúra elmegyek, és tudom, hogy még elég messze vagyok attól, hogy ajánlatot is tegyenek, de most gondolkodom, hogy mi lenne a jobb?
A férjem teljesen ki akadt, hogy most a biztost a bizonytalanért miért akarnám feladni. Őszintén a mostani helyemen sem igazán érzem azt, hogy olyan biztos lenne. Ha maradnom kell ennél a csapatnál, akkor tuti felmondok, ha meg át tudok menni a régibe, lehet, hogy azt meg felszámolják. Szóval kész vagyok a helyzettől teljesen. Ti mit tennétek?
"Szóval kész vagyok a helyzettől teljesen"
Nem kikészülni kell hanem mérlegelni a lehetőségeidet és racionális döntést hozni.
"Ti mit tennétek?"
Mivel a jelenlegi helyen tiszteletlen volt a főnök és azt mondta hogy szó sem lehet a cégen belüli váltásról én ezt egy rugalmatlan helynek ítélném meg és az önbecsülésem alapján az új helyre mennék. Megmondanám a jelenlegi helyen hogy köszönöm de kaptam jobb ajánlatot, viszlát
Én a jobb ajánlatra hivatkozva megpróbálnék magasabb fizetést kérni a mostani helyen az új vezetőtől, főleg ha az új behozott munka azt jelenteni hogy ténylegesen is több vagy nehezebb feladatod lenne és ha megadja akkor nála maradnék. Ha a rosszabb főnöknél kell maradni mindenképp akkor viszont nem is próbálkoznék hanem mennék máshova.
Leépítés nem feltétlen jelenti hogy a csőd szélén vannak, de ezt így látatlanban nem tudom eldönteni viszont csak ennyi miatt nem mondanék fel ha amúgy OK lenne a hely. Ha nem adják meg a magasabb fizut inkább átmennék egy másik helyre, persze benne van hogy két szék közé esel de akkor meg próbálkozni kell tovább új munkahelyet keresni.
Maradnék, mert hiába nem biztos, ha kirúgnak végkielégítést kell fizetniük.
A másik helyen próbaidő alatt csak úgy kirúghatnak. Ez elég kockázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!