Maradnátok vagy munkahelyet váltanátok?
Frissdiplomás vagyok (1 éve diplomáztam). Egy nagy multinál dolgozom 2 éve. 1 éve főállásban, előtte egy évet meg gyakornokként voltam.
Gyakornokként végig home office volt, nem ismertem úgymond senkit.
Aztán visszatértünk az irodába 70%-ban- heti 2-3 nap bejárás.
És az van,hogy nagyon toxikus a környezet.
Mindenki kibedzél mindenkit, klikkesedés van, a népszerűbbek úgymond csúfolják,gúnyolják a normálisabbakat. Engem borzasztóan taszít ez az egész. Vannak cégen kívüli programok,ott ugyanez megy.
Nekem ez újdonság, az egyetemen ilyen nem volt,összetartó közösség volt,remgeteg barátom van onnan a mai napig. Illetve voltam sgy másik nagy cégnél előtte még suli mellett gyakornok szintén irodában,ott sem volt semmi ilyen.
Maga a munka jó, és nagyon jól mutatna legalább 3 év az önéletrajzban. Viszont a környezet nagyon mérgezően hat rám.
Ti maradnátok még egy évet vagy váltanátok?
Próbálok nem törődni ezzel az egésszel,hiszen van sok barátom a munkán kívül ,akikkel hetente találkozom, járok velük programokra,szórakozni,szóval ők tényleg csak kollégák, nem az van,hogy magányos lennék, de azért mégis csak ott tötlök heti 2-3 napot..
Simán válts! Toxikus környezet az egyik legrosszabb ami a munkahelyen érhet.
A Covid pozitív hozadéka, hogy se szeri se száma a full homeoffice melóknak!
Én is ilyen voltam. Tűrtem a xart. Kb minden munkahelyemen 1-2 évvel tovább maradtam, mint kellett volna.
És hopp: itt vagyok 40 évesen, volt eddig 5 mukahelyem és ha gyakrabban váltok, több tapasztalatot tudtam volna szerezni és sokkal több lenne a fizum is.
Ha újra kezdhetném, amint egy helyen kezd vacak lenni, azonnal váltanék.
Engem nem bántanak,nem szólnak be, nem tesznek alám vagy semmi ilyesmi. Legalábbis előttem nem. A hátam mögött lehet kibeszélnek (mindenkivel ezt csináljk,miért lennék én kivétel?).
Van 2 ember akivel jóban vagyok ( ezek közül az egyiket folyamatosan piszkálják).
Tahát így személy szerint engem nem ért még semmiféle attrocitás, csak rossz hallgatni egész nap ezt a sunyiságot és mérgez a légkör.
Ezt szomorúan hallom:((
De miért lehet ez?
Engem pl egyáltalán nem érdekel senki fura szokása,senki magánélete.
Bőven elég a munkámmal és a saját magánéletemmel foglalkozni.
Az emberek alaptermészete, hogy szívesen foglalkoznak mások magánéletével, pl. sztárok, angol királyi család. A magyar ember pedig alapból rosszindulatú és irígy.
Én azt csinálom, ha valaki így panaszkodik, kárál, többet nem állok vele szóba, csak ha szükséges a munka miatt. alapból szerintem a munkahelyen nincs smúzolás, haverkodás.
Pletykásnak 2x megmondom, nem érdekel, bocs, de most sok a munkám, akkor többet nem zavarnak. Van aki nem adja fel, annak megmondtam, jó, akkor kérdezzük már meg a Bélát, mert engem tényleg érdekel, így van-e? :)
Kiközösítettek, magamnak valónak tartanak, de nekem ez így pont jó. A munkámmal foglalkozom, eremdényesen.
utolsó vagyok:
ennek a hátolütője, hogy nem léptetnek elő, mert a jobb pozíciókat és fizetéseket mindig azok kapják, akik magánban is, szabadidejükben is tartják a kapcsolatot a főnökke. Magyarul eljárnak inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!