Maradsz vagy mész?

Figyelt kérdés

Határozott idejű szerződéssel kerültem egy nagyvállalathoz műszaki területere. A pozíció rám illik, nagy felelősség, de néha még élvezem is azt amit csinálni kell. A szerződés hosszabbítását képzéshez kötötték. A feltétel teljesült, de 2-3 hónappal a szerződés lejárta előtt a főnök közölte egy HR-s jelenlétében, hogy vagy aláírom, hogy nem kívánok a megpályázott pozícióba lépni, ami egyébként is megszűnik vagy megkeseríti a maradék időt a szerződés lejártáig és fegyelmit intéz.Na meg ugye létszámleépítés stb. stb.. Nem álltam fel, mert tartott a szerződésem ráadásul előtte ment a hitegetés, hogy "sínen vagy" "engedélyeztetés alatt van a szerződés" amit korábban megígértek. Végül koholt vádakon figyelmeztetést kaptam.

Most ott tartunk,hogy a látszólag megszűnő pozícióra áthelyeztek egy másik főt is, velem szembe és felvettek még 1-2 főt a céghez az egységünkhöz. Közben továbbra is folytatódott az ígérgetés..

Ti hogy reagálnátok, jártatok-e hasonló cipőben?

2023. máj. 12. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem maradnék ilyen helyen ahol hülyítenek aztán a főnököm meg így viselkedik velem pluszban. A HR-es felettesének meg jelenteném az esetet plusz a főnök főnökének, ha már úgyse akarnak megtartani legalább maradjon írásos nyoma. Persze semmi garancia hogy tesznek is érdemben valamit, ez már eléggé helyfüggő, de ezek után nem is erőltetném meg magam a maradék időben, inkább azon lennék hogy mire lejár a szerződés találjak egy jobb helyet.
2023. máj. 12. 17:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem csak tesztelik, hogy ki mennyire reagál jól. Akit el tudnak távolítani azt el is távolítják. Normál esetben meg akarod tartani a helyedet, teszed a dolgokat, aztán ha menni kell úgyis találsz jobbat.
2023. máj. 12. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
En alapból csak határozatlan idejű szerzodest ìrnèk alá,határozottat sose. Továbbá rn erről a helyről amiről írsz biztos elbuznék ezek alapján amit írsz. Persze ez én vagyok.
2023. máj. 13. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:
1-es, magas lóról lehet nagyot esni...
2023. máj. 13. 12:31
 5/6 anonim ***** válasza:

"En alapból csak határozatlan idejű szerzodest ìrnèk alá,határozottat sose."

Én 6 év GYED után kerültem olyan helyzetbe, hogy a határozott szerződést is aláírtam. Nem bántam meg, mert a munkaerőpiacra való visszatéréshez jó volt, és jól mutatott az önéletrajzomban.

Viszont ha az embernek van választási lehetősége, akkor valóban nem tanácsos a határozott idejű szerződés. Ennek mindig megvan az oka, és általában ez nem szokott változni, akármit is ígérgetnek.

Nekem azt mondták, hogy meg fog szűnni a pozi, de majd cégen belül találnak nekem helyet. Az utolsó pillanatig hazudoztak, de én már tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, és végül sikerült találni máshol munkát.

A helyedben én is keresgélnék, de amíg nincs másik munka, addig ne lépj ki, nem árt, ha az ember kap fizetést.

2023. máj. 13. 12:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyébként amíg a határozott szerződés tart, elvileg egyik fél sem mondhat fel, ha mégis, a hátralévő időre a fizetést meg kell adni.

Valószínűleg azért vettek fel mást a megígért pozira, mert ő alacsonyabb bért kap.

Na, meg multiknál ez a leépítés dolog mindig olyan ostobán van elintézve. A HR-nek ki van adva, hogy mondjuk ki kell raknia 20 embert. Akkor megkeresik, hogy ki az, akit legálisan ki lehet rakni, úgy, hogy nem tud perre menni.

Közben meg a fontos munkákra mégis folyik a felvétel.

Szóval az egyeskét még érhetik meglepetések. Amikor ezekről a leépítésekről folynak a tárgyalások, a HR-t legkevésbé sem érdekli, hogy ki milyen szakember, ki mennyire pótolhatatlan. Megnézik, hogy ki a legdrágább ember vagy kit lehet úgy kitenni a cégtől, hogy nem tudja őket beperelni. Senki sem pótolhatatlan, mindenki helyett van olcsóbb munkaerő, pláne most azért nem sok cégnek megy valami fényesen.

2023. máj. 13. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!