Munkaközvetítőn keresztül vállalt főállás mennyire számít biztos munkahelynek?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy munkaközvetítőn keresztül főállású munkát vállalni úgymond mekkora életbiztosítás. Vannak olyanok, akik évtizedeket ledolgoztak ugyan abban a pozícióban ugyan abban a munkaközvetítőn keresztül (és esetleg onnan mentek nyugdíjba)? Vagy ezek a munkaközvetítők inkább amolyan ideiglenes, tüneti megoldások, míg nincs jobb munka?2023. máj. 10. 21:26
1/9 anonim válasza:
Én dolgoztam így mérnökként, 1 évig voltam utána átvett az alkalmazó cég állományba. Sokan vannak nálunk így, van aki több éve, de az a jellemző, hogy a jókat, amikor lehet átveszik állományba. Én nem láttam benne különösebb rizikót.
2/9 A kérdező kommentje:
#1: De, ha egyszerű könnyű fizikai munkáról van szó, akkor van-e esély munkaközvetítőn keresztül évtizedeket ledolgozni ugyan abban a pozícióban ugyan annál a cégnél, ahova kiközvetítettek? Főleg, ha a cég, ahova kiközvetítenek nem akarja a kölcsönzött munkaerőt átvenni. (Ráadásul a munkaközvetítő biztosítja a munkábajárást, nélküle cumi lenne bejárni munkahelyre, a távolság és a tömegközlekedés miatt.)
2023. máj. 11. 12:13
3/9 anonim válasza:
Ilyen pozíciókra nincs rálátásom, de nem látom miért ne lenne.
4/9 anonim válasza:
A munkaközvetitő egy plusz kiadás, igy hosszú távon nincs értelme munkaközvetitön keresztűl alkalmazni valakit.
5/9 anonim válasza:
#4: Ez nem teljesen igaz. Azért alkalmaznak sok ember ilyen formában, mert nem munkabérként jelenik meg a költség, illetve például részvénypiacon jelenlévő cégeknél, sokat számít, hogy hány alkalmazottja van a cégnek. Szóval simán megérheti egy cégnek hosszútávon.
6/9 anonim válasza:
5 Ehhez általában saját maguknak allapitanak másik céget. Mint ahogy mondtam ritkán éri meg hogy még egy harmadik fél is hosszú távon pénzt kapjon kb a semmire.
7/9 anonim válasza:
Ez max kis magyar cégeknél lehet trükközés. Egy olyan multinál amelyik jelen van a tőzsdén, nem.
8/9 anonim válasza:
9/9 anonim válasza:
Az a lényege a munkaközvetítő cégen való "munkaerő kölcsönzésnek" hogy a kölcsönző céggel nincsen munkaviszonyod, hanem a munkaerőkölcsönző céggel szerződsz.
Ha a gyárban éppen leépítés van, akkor először a kölcsönzött melósokat küldik el, mert ott nem kell munkaviszonyt megszüntetni, végkielégítést fizetni, nem szakszervezeti tag, stb. és, ha sokat kldnek el, akkor az nem is csoportos leépítés, amit külön törvény szabályoz.
Egyszóval, kérdező, hogy feleljek a kérdésedre, ha kölcsönzött munkaerő vagy, az pontosan, hogy NEM egy nyugdíjas állás. Akármi van, ti kerültök először az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!