Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Teljes munkaidőben dolgozók...

Teljes munkaidőben dolgozók hogyan oldják meg, hogy munka mellett elintézik a dolgaikat?

Figyelt kérdés

Tudom hülyén hangzik a kérdés, nem igazán tudtam konkrétan megfogalmazni, de itt jobban elmagyarázom.

Szóval 20 éves mérnök hallgató lány vagyok, következő héten kezdek gyakornokként egy multinál. A munkaidőm 8-16:30-ig tart majd, heti 4 napot kell mennem, aminek örülök, mert így lesz szabadnapom heti 1.

Hamarosan mennem kell személyi igazolványt újítani, fogorvoshoz, kozmetikushoz és fodrászhoz is. Ezeket a dolgokat csak és kizárólag azért tudom elintézni, mert lesz hétköznapi egy szabad napom. Egyik tevékenységet sem tudnám elvégezni ha főállásban dolgoznék 8-16:30-ig, hiszen a 16:30 az kb 17:00 mire kikapcsolod a monitort és kibattyogsz a főkapuig.

A fentebb említett dolgok azért valljuk be, hogy igen csak alap dolgok, tehát iratok elintézése, fogászat stb. A kozmetikus nyilván nem létszükséglet, de nekem sajnos problémás a bőröm, szeretek igényesen kinézni ezért havonta ha tehetem eljárok kezelésre, a fodrász ugyan ez kb 6 hetente járok tőfestésre.

Tehát a kérdésem, aki irodán dolgozik 8:00-16:30 ig kb és H-P-ig, ti hogyan oldjátok meg, az apró-cseprő dolgaitok elintézését? Nyilván vannak elengedhetetlenül fontos dolgok, meg nyilván van olyan, hogy esztétika. Ti le mondtok fodrászról, pillásról, körmösről stb? Vagy ilyen esetben van lehetőség előbb elkérni magatokat, vagy szabit vesztek ki egész napra ezek miatt? :/

2023. jan. 23. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Úgy, hogy kötetlen, homeofficeban dolgozom.
2023. jan. 23. 08:59
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Szabadságot vesz ki.
2023. jan. 23. 09:01
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

A fodrászat ahova szoktam járni 19 óráig van nyitva, bőven belefér munkaidő után. Gondolom kozmetikusból is biztosan van hasonló, még ha a te megszokott helyed nem is ilyen.

Fogorvoshoz évente egyszer szoktam menni rutinszerű ellenőrzésre (igen, tudom hogy vannak olyanok akik heti rendszerességgel kell hogy kezelésre járjanak, a válaszom nem róluk szól), és évente egyszer belefér hogy megbeszélem a főnökkel hogy lelépek 2-3 körül, hogy még odaérjek a rendelés végére. Vagy kérek időpontot reggel nyitásra, aztán 10-re érek be munkába. Ha pedig ez évente egyszer sem férne bele a munkahelyemen, akkor erre az egy napra kiveszek szabadságot. Végülis erre (is) való az évi 20+ nap.

2023. jan. 23. 09:04
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
HOme officeban dolgozom ha kiugrom egy-két órára az nem baj
2023. jan. 23. 09:13
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Hogy érted, h irodán dolgozik? Felmászik reggel az iroda tetejére és onnan melózik?
2023. jan. 23. 09:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha más nem ennyi előnye van a két műszakos hétvégés munkarendnek.
2023. jan. 23. 09:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbálod úgy szervezni, hogy beleférjen. Fodrász kozmetikus, simán 5 óra után vagy hétvégén. Kormányablak, legkorábbi vagy legkésőbbi időpont. Amit nem sikerül így megoldani, ott megbeszéled a főnökkel, hogy később kedesz, korábban végzel és vmikor lecsúsztatod. Ha nem engedik, akkor pedig összeszervezed egy napra azokat amiket el kell intézni és kiveszel egy szabit.
2023. jan. 23. 11:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor megoldható a dolog ha tudsz előre tervezni.

Ahova én járok fodrász, kozmetikus az 2 héten belül be tud írni. Ezt egy napra szoktam kérni 90%-ban összejön. Ha valami nem SOS intézni való van bank, kormányablak stb azt ezen a napom szoktam intézni.

2023. jan. 23. 12:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
4kor végzek, utána intézem ezeket. Ha nagyon úgy jön ki 1-1 alkalom, akkor elmegyek korábban max, de igyekszem úgy intézni, hogy 4 után tudjak menni. Fodrász,kozmetikus és körmösöm is "vonalon van", szóval hazafelé megállok egyből. Hivatalos ügyek+orvos is mind délután, ha ez nem lehetséges, akkor szabi, vagy fél nap szabi, vagy ilyesmi. Mondjuk ilyeneket sem kell minden héten intézni, szóval bőven belefér.
2023. jan. 23. 12:59
 10/13 anonim ***** válasza:
58%

Röviden: sehogy. Óriási lemaradásban vagyok magamhoz képest. A fodrászom jó fej, megvár 6 után is, fogorvoshoz évek óta nem járok, van egy rakás okmányirodai-önkormányzati-adó ügyem amit évek óta tologatok... HO-ból "1-2 órára kiugrással" max annyit tudok elintézni ami a felszínen maradáshoz elég, bevásárlás, számlák befizetése stb. Ha netán sportolni is akarok akkor meg jönnek az éjszakai plusz munkaórák amivel behozom magam a munkában. Vagy az éjszakai sport. Időpontra járós, órarendes sportok eleve kilőve, van 1 db kivilágított futópálya a városban oda tudok lejárni.

10 éve ez van, akkor éreztem némi könnyebbséget amikor néha éjszakáznom kellett és nappal tudtam ügyetintézni akár vagy úszni járni. Ez meg az életritmusomat és a párkapcsolatot tette tönkre szóval lose-lose.

Most épp abba kapaszkodok hogy ha elég "skilled" leszek akkor elmegyek a falig is, kirúgni úgyse mernek ha esetleg lassabban dolgozok.

Ami szintén csapda mert ha lassabban dolgozok lemaradok az előrelépésről is, pedig a pénz is kellene :)

2023. jan. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!