Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A cégnél, ahol dolgozom,...

System Failure kérdése:

A cégnél, ahol dolgozom, aláírattak mindenkivel egy titoktartási nyilatkozatot, hogy nem beszélhetünk a fizetésünkről. Úgy gondolom, ez sértő, hiszen én a saját béremről miért ne beszélhetnék.. Jól gondolom, hogy ez sérti a személyiségi jogaimat?

Figyelt kérdés

2023. máj. 4. 10:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

"Volt olyan munkahelyem, ahol kilépés után kiderült, hogy ugyanabban a csapatban ugyanabban a munkakörben, ugyanolyan tudásszintű kolléga, akivel egy napon is kezdtünk, bőven dupla annyit keresett, mint én, mert volt pofája sokat kérni"

Ilyen tényleg van, hogy valakinek ilyen szinten fingja nincs a piaci helyzetről a saját szakmájában, hogy elmegy feleannyiért dolgozni, mint amennyit kaphatna?

2023. máj. 4. 17:09
 12/13 anonim ***** válasza:

"Jól gondolom, hogy ez sérti a személyiségi jogaimat?"

Az utolsó sora a szerződésnek valami ilyesmi: "a szerződő felek átolvasták, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag aláírják"

Őszintén kérdezem, ha nem értesz vele egyet, mi a túrónak írtad alá? Máshol is ilyen hazudós vagy?

2023. máj. 5. 11:37
 13/13 A kérdező kommentje:
Elnézést a késedelemért. A két legérdekesebb komment az pont az első meg az utolsó... Elsőre válaszolva; Igen pont ez a szitu van, hogy valószínűleg az újabbakat magasabbal veszik fel, mint a tapasztaltabbakat.. , mondván aki még bírja, az viselje.. vannak öregek, akik még talán másutt nem is dolgoztak, ez megint a másik véglet aztán azok nem is sok mindent csinálnak.. na mindegy hosszú.. A rokoni, meg baráti összefonódásokról ne is beszéljünk. én már sok sok éve dolgozom itt amúgy. A másik, miért hazudtam alá.. igen hazudtam, mint ahogy alá kell hazudnom nagyon sok mindent, ha meg akarom tartani a munkahelyem, netán értékelve is legyek.. ez egy kompromisszum. Ahhoz hogy pénzt keressen az ember csak úgy tud megfelelni, hogy hazudik magáról mekkora 'sztár', és hogy úgy dolgozik, ahogy dirigálnak neki. Természetesen ezt tettekkel is kell igazolni, csak akkor van gond, amikor a tettek nem kerülnek viszonzásra főleg nem igazságosan. Mindegy ezt a bérkérdést mindig is én teljesen másképp gondoltam és gondolom.. Az emberek pénzért dolgoznak, nem jótékonyságból.. Egy cégnek szerintem majdhogynem kötelessége lenne megmutatni, hogy a munkásai mennyi bérért dolgoznak. Mert csak úgy kerülhető el a kivételezés.-Ja és a fluktuáció is csökkenne, ha már úgy választanánk munkahelyet, mint ahogy a boltba bemegyünk és a termék alá oda van írva az ára..
2023. máj. 9. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!