Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meg lehet élni ebből a fizetés...

Meg lehet élni ebből a fizetésből Budapesten?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Br. 510K Ft-os ajánlatot kaptam egy multinál. Semmilyen adózási kedvezmény sem érint már (pl. SZJA mentesség), ez így 340K nettó. Nincs saját lakásom/se ismerős, akivel közösködhetnék, így egyedül kellene bérelnem. Érdemes belevágni, vagy maradjon vidéken a mamahotelezés?

2023. ápr. 17. 19:52
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
28-as. Nem sajnos, nem tudnak adni lakhatási támogatást. 28-as és 29-es Köszi, hogy tisztáztátok ezeket az aggályaimat! Kellett ez a felvilágosítás.
2023. ápr. 19. 09:10
 32/42 A kérdező kommentje:
30-as. Igen róluk van szó. Igen max azon lehetne.
2023. ápr. 19. 09:13
 33/42 anonim ***** válasza:

3: Nagyon szivesen. A KP-felvét kb. 2000 Ft/100 000 Ft, ezt szeretnénk áttolni a bérlőre, kb. erről van szó.

A másik, hogy nem árt a havi egyszeri találkozó, úgyis kell néha találkozni ügyes-bajos dolgok miatt.

Te is mamahotelből mész majd ELŐSZÖR önálló lakásba, így rengeteg dolgot nem fogsz tudni.

Az én bérlőm már gyakorlott házvezető, de a testvérével lakott albérletben, korábban, így bizony azért jól jön neki, hogy anyáskodunk kicsit felette, nem tud mindent egy lakásról.

És nem is szabad neki bármit önállóan csinálni (pl. megbeszélés nélkül egy óracserét aláírni, vagy egy új csaptelepet választani, vagy a szúnyoghálót leszedni, vagy egy polcot a falra szerelni), hiszen nem ő a tulajdonos, és ezért is úgyis van rendszeres kapcsolattartás.

Van a családban 1 bankszámla, ha nagyon muszáj, oda fizethet, de ahányszor csak van rá lehetőség, mindig készpénzes pénzkezelést preferálok.

Persze 1 bankszámla fenntartása és kártyadíja is évente 25-30 000 Ft-tal több, mint a semmi, de egyelőre ez van.

Ha van még kérdésed, szivesen megválaszolom.

2023. ápr. 19. 10:11
 34/42 anonim ***** válasza:
* 31.
2023. ápr. 19. 10:13
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a "szegedi" válaszoló. Igenis vannak számlaképes álnok, sőt, a normális tulajok többsége már ilyen. Én nem is gondolkozok már másban. Számla + közhegyző a minimum. Ha fölmész ingatlan.com-ra, láthatod így hirdetnek. Egyébként tervezek kivenni lakást a MOL kerületében, írj üzit ha gondolod.
2023. ápr. 19. 10:31
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nagyon jó, ezt azt jelenti, hogy akár nem is kell OEP-et fizetni, ha nem akarsz!"

OEP fizetése kötelező, ha akarod ha nem. Automatikusan vonják a fizetésből, nem opcionális dolog. Igénybe venni az állami egészségügyi ellátást viszont természetesen nem kötelező. De fizetni kötelező (különben ki tartaná el a rendszert).

2023. ápr. 20. 13:23
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Én kevesebből jövök ki garzont bérelve, igaz nagyon odafigyelek a kiadásaimra+sokat főzök. A

Nem élek nagy lábon, de azért kiélvezem a főváros, a rengeteg ingyenes programot, meg azért pár fizetős színház és koncert is belefér, szóval azért jól érzem magam. De ehheh kellett sok évnyi rutin, mert mindig kevés pénzből kellett gazdálkodnom. Eleinte nem ment ilyen jól, de belejöttem. Felesleges dolgokra nem költöm a pénzt, minden vásárlást jól átgondolok, főleg ha 5 ezernél többr kerül valami.

2023. ápr. 20. 23:05
 38/42 anonim ***** válasza:
48%
36: Nem kötelező, ha elmaradsz vele, kiírnak az állami ellátásból és minden fizetős lesz, ha mégis mész oda.
2023. ápr. 20. 23:21
 39/42 anonim ***** válasza:

36: "Automatikusan vonják a fizetésből"

Nem tudom, ez hogy van, de akkor lehet, nem munkavállalói jogviszonyt kellene választani, és akkor nem vonják.

2023. ápr. 20. 23:22
 40/42 anonim ***** válasza:
#38: igénybe venni nem kötelező de fizetni az. Még ha nem dolgozol akkor is.
2023. ápr. 21. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!