Meg lehet élni ebből a fizetésből Budapesten?
Kedves 19-es és 20-as. Más városokban közel sem fizetnek annyit, mint BP-n, a lakhatás költsége viszont közelít a fővároshoz (pl. Szeged hozzám közel) eközben a bérekre egy 0,7-0,8 szorzóval számolhatunk bp-hez képest. Én legalábbis így látom.
Köszi a tippeket!
Ami a többi kérdést illeti.
Talán próbaidő után járhat egy 5-10%.
Teljesítmény bónusz van elvileg, bar nem tudom milyen időszakra vonatkozik.
És van egy éves bónusz, minden dolgozónak. Magyar Olaj- és gázipari cég egyébként.
21: Hát ha nem látsz más kitörési lehetőséget, akkor alkuba bocsátkozni érdemes lehet velük.
Kérdezni, hogy mennyi dőre szól ez a KEZDŐ fizetés, milyen előrelépési lehetőségek vannak!
Pl. 6 hónap vagy 9-10 hónap után!
Milyen egyéb juttatások vannak - mert neked MOST VAN 13. HAVI FIZETÉSED, és milyen cafeteria és utazási és lakásbérleti térítésük van.
Mert ha jól értem, ráadásul nem is te kerestél ott munkát, hanem ők találtad meg téged?...
Mondhatod, hogy ha felköltözöl a fővárosba, akkor neked eleve 220 000 Ft havi plusz költség az, plusz a fáradság utazni, tehát ha annyival többet ajánlanak, még mindig csak nullán vagy, ezért csak úgy érné meg neked, ha azzal a 340-nel TÖBBET kereshetnél, amit ajánlottak, de akkor nagyon is szivesen mennél.
Ezt simán megmondhatod. És azt is, hogy neked az is megfelelne, ha azt a 220000 Ft költséget ők cafeteriában vagy költségtérítésben adnák, nem kell adóterhes munkajövedelemben. Vinnél számlát vagy utalványokat adnának, stb., azt ők majd tudják.
Szerintem többünket érdekel is itt, hogy mit felelnének erre.
Én kerestem náluk, első kérdésem az volt, h van e távmunka vagy lakhatási támogatás. :) De ezek nem jatszanak. SZÉP kártya 37,5k/hó, telefont adnak és van medicover egészségbiztosítás. Számlákkal, az a baj, hogy a legtöbb lakastulaj nem számlaképes, sőt be sincsenek jelentve :D bár szerződést fel lehet mutatni.
Nem hinném, hogy ilyen barterbe bocsátkoznának velem, elég könnyen találnak olyat, aki helybéli es elvégzi a munkát.
"SZÉP kártya 37,5k/hó"
Az nagyon sokat jelent, ez majdnem oylan, mintha + nettó 35 000 Ft lenne.
"telefont adnak"
Netelőfizetést?
Esetleg ezt egy laptopra és netelőfizetésre feltornászhatnád...
" és van medicover egészségbiztosítás."
Ez nagyon jó, ezt azt jelenti, hogy akár nem is kell OEP-et fizetni, ha nem akarsz!
És ha nem munkavállaló lennél, hanem vállalkozó és jobb lenne az adózásod? Akkor még + havi 200 is lehetne a nettó...
" Számlákkal, az a baj, hogy a legtöbb lakastulaj nem számlaképes"
??
Bárki le tudja írni egy papírra, hogy átvett tőled x Ft-ot lakbérnek.
Ennyi a bérbeadó hivatalos, törvényileg előírt igazolási módja, amit a munkáltató köteles elfogadni.
", sőt be sincsenek jelentve :D"
Ez mit jelent?
Én bárbeadó vagyok és nem tudom, mit takar ez.
Hát ha a szerződés elég, akkor rendben van. Én arra utaltam, hogy ahol voltam albit megnézni nagyon preferálták, hogy Kp-ban fizessek. Én úgy gondoltam, hogy ez azért van mert nincsen lejelentve a NAV felé a tevékenységük.
Ezzel nehogy bajba sodorjam őket...stb. De lehet csak túl zöldfülű vagyok e téren :)
26: Én is preferálom, hogy KP-ban fizessenek.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy adnak-e igazolást a munkahelynek.
És az adózáshoz sincsen köze.
A bankköltségekhez van köze. Én nem bankolok.
"nincsen lejelentve a NAV felé a tevékenységük."
Nincsen semmilyen lejelentés, ez nem létező dolog.
Esetleg akkor még a 13. havi fizetéssel tudsz kampányolni.
A lakhatást azt fizetnék??...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!